På RheinEnergieStadion i Köln, där Manchester United tidigare slog ut FC Köpenhamn, får de ta sig an Sevilla i semifinalen i Europa League, i ett enkelmöte på grund av coronapandemin. Manchester United har dock inte imponerat i sin senaste match, medan Sevilla fortsätter sin långa svit på obesegrade matcher. Dessutom spelar Sevilla en briljant fotboll för tillfället, där formen är på topp. Då ska de absolut inte vara underdogs mot Manchester United, utan snarare en favorit till att gå till final, i mitt tycke.

Det var länge sedan Sevilla förlorade en match. Sedan omstarten har de inga förluster alls, i alla tävlingar. Senast de förlorade var mot Celta Vigo borta med 1 - 2, som var en La Liga match som ägde rum den 9 februari 2020. Därefter har Sevilla spelat 19 matcher utan att förlora. De åtta senaste matcherna har slutat med sju vinster och en oavgjord match borta mot Real Sociedad. Efter La Liga har Sevilla vunnit mot Roma med 2 - 0 och senast blev det 1 - 0 mot Wolverhampton i kvartsfinalen.

Sevilla hade ett stort spelövertag mot Wolverhampton och var klart det bättre laget. Det blev också en rättvis utdelning i den 88:e minuten då yttern Lucas Ocampos nickade in segermålet, efter en kort hörnvariant. Det som har imponerat mest på mig personligen med Sevilla är deras försvarsspel, som är uppe i fem raka matcher utan något insläppt mål. Sevillas försvar kan mycket väl vara skillnaden och nyckeln till avancemang i detta möte, då Manchester Uniteds anfallsspel inte är helt på topp.

Även Manchester United har spelat väldigt bra under väldigt länge, där laget endast har en förlust mot Chelsea på de 24 senaste matcher, i alla tävlingar. Omstarten blev lyckad och Manchester United öste in mål. Men detta upphörde i slutet av Premier League säsongen med resultat som 1 - 1 hemma mot West Ham och 1 - 2 mot Chelsea i FA Cupen. I den senaste matchen blev det mållöst mot FC Köpenhamn, där Bruno Fernandes satte en straff på övertid, som tog laget vidare till semifinal.

Hur jag än vrider och vänder ser jag ändå Sevilla som favoriter i denna semifinal. Båda lagen har bra offensiv, där Sevilla har nätat och fått utdelningen på slutet medan Manchester United inte har kommit upp i toppformen - men kvalitén finns där. Sevilla har försvarat sig bättre och fortsätter att göra så. Därmed är jag övertygad om att Manchester United kommer att få bekymmer med att bryta ner Sevilla, som är så kontringsstarka och effektiva i sitt kantspel. Mitt val faller på att Sevilla tar sig till finalen.

Speltips Sevilla - Manchester United:
Sevilla går vidare (inklusive fulltid, förlängning och straffar) - odds 2.10 hos SpeedyBet , FastBet & Bethard .

---
Bekräftad startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Diego Carlos, Jules Kounde, Sergio Reguilon, Ever Banega, Fernando, Joan Jordan, Lucas Ocampos, Youssef En-Nesyri & Suso.

Bekräftad startelva - Manchester United:
David De Gea, Aaron Wan-Bissaka, Victor Nilsson Lindelöf, Harry Maguire, Brandon Williams, Paul Pogba, Fred, Mason Greenwood, Bruno Fernandes, Marcus Rashford & Anthony Martial.
---

This is the stats tab
This is the post tip