De sexfaldiga Europa League vinnarna Sevilla inleder slutspelet i sin favorit turnering med att gästas av PSV, i det första av två möten. Hemma på Ramon Sanchez Pizjuan har det bara blivit segrar för Sevilla i år, som har steppat upp och klättrat till mitten av La Liga tabellen. PSV är fyran i Eredivisie men ändå en titelutmanare. Sevilla är ett nummer större, som bör dra fördel av hemmaformen och ta kommando i mötet.

Tränaren Jorge Sampaoli har återigen skapat ett starkt hemmalag av Sevilla. På bortaplan är det fortsatt bekymmer. Dock har hemmasegrar över Getafe, Cadiz, Elche och sist Real Mallorca stärkt självförtroendet enormt. Då Sevilla knappast slåss om en topp fyra placering i La Liga ligger allt fokus på Europa League - en turnering som har skördat stora framgångar genom åren. Sevilla kom trea i sin Champions League grupp, efter Manchester City och Dortmund, vilket är anledningen till att de kliver in i slutspelet vid detta skedet.

PSV har å andra sidan spelat i Europa League gruppspelet. Där blev det en andra plats, bakom Premier League tabellettan Arsenal. Tränaren Ruud van Nistelrooy har förlorat Noni Madueke och Cody Gakpo, men tagit in Thorgan Hazard och Fabio Silva i stället. I hemlandet har inte säsongen varit den bästa, med fem förluster efter 21 omgångar. Trots det är de med och slåss om ligaguldet, då det bara är fyra poäng upp till serieledarna Feyenoord.

Med fyra raka hemmasegrar känns Sevilla i fin form. PSV gör en bra säsong men kommer att få det tufft med att få med sig ett bra resultat inför returen. Därmed blir det ett spel på att Sevilla vinner det första mötet mot PSV.

Speltips Sevilla - PSV:
1. Odds 2.25 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Loïc Bade, Nemanja Gudelj, Tanguy Nianzou Kouassi, Bryan Gil, Suso, Fernando, Pape Gueye, Oliver Torres & Youssef En-Nesyri.

Preliminär startelva - PSV:
Walter Benitez, Jordan Teze, Jarrad Branthwaite, Andre Ramalho, Patrick Van Aanholt, Ibrahim Sangare, Joey Veerman, Johan Bakayoko, Xavi Simons, Thorgan Hazard & Luuk de Jong.
---

This is the stats tab
This is the post tip