Sevilla FC har den lättaste premiären av alla lag i den spanska La Liga eftersom de tar emot Rayo Vallecano hemma på Ramon Sanchez Pizjuan. Klasskillnader är enorma. Sevilla ska spela i Champions League under hösten, efter att ha avslutat förra säsongen på en fjärde plats i tabellen. Rayo Vallecano kom på en sjätte plats i andradivisionen Segunda och flyttades upp genom playoff spel. Sevilla har som mål att återigen hamna bland de topp 4 laget och då ska det bara till en seger mot en nykomling.

Tränaren Julen Lopetegui har gjort det riktigt bra med Sevilla. Efter en bra start på ligasäsongen blev laget bättre allteftersom. Även i Champions League fick Sevilla resultaten med sig, där de gick vidare från gruppen som innehöll Rennes, Krasnodar och Chelsea. I åttondelsfinalen slogs man ut av Dortmund. Hemma i Spanien radade Sevilla upp sju raka segrar efter årsskiftet och hamnade till slut 15 poäng före Real Sociedad, som kom precis under dem. Youssef En-Nesyri var bäst med 18 La liga mål.

Chanser för att nykomlingar Rayo Vallecano ska hålla sig kvar i den högsta ligan är minimala. Egentligen gjorde de inte heller någon vidare säsong i andradivisionen, där det blev 67 poäng efter 42 omgångar. Kvalet till La Liga var galet där Rayo Vallecano slog ut Leganes i semifinalen, i båda matcherna. I finalen var de i underläge efter att ha förlorat hemma mot Girona. På bortaplan vänder de på underlägen med en 2 - 0 seger, efter mål av Alvaro Garcia och Oscar Trejo, som räckte till en uppflyttning.

Det går inte ens att jämföra trupperna, då Sevillas lag är helt överlägset. Siktet är inställt på en topplacering. Då ska man slå Rayo Vallecano. Därmed spelar jag på att Sevilla vinner med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om de vinner med just ett mål. Spelet blir Sevilla asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller en Rayo Vallecano seger, pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Sevilla (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid en seger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.).

Speltips Sevilla - Rayo Vallecano:
1 asian -1. Odds 1.75 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Sevilla:
Marko Dmitrovic, Jules Kounde, Diego Carlos, Karim Rekik, Jesus Navas, Joan Jordan, Fernando, Marcos Acuna, Oscar Rodriguez, Youssef En-Nesyri & Oussama Idrissi.

Bekräftad startelva - Rayo Vallecano:
Luca Zidane, Ivan Balliu, Mario Suarez, Alejandro Catena, Fran Garcia, Oscar Valentin, Santi Comesana, Isi Palazon, Oscar Trejo, Alvaro Garcia & Randy Ntekja.
---

This is the stats tab
This is the post tip