Det är toppmöte i den spanska La Liga när Sevilla tar emot stormakten Real Madrid på Ramon Sanchez Pizjuan. Sevilla är trean i tabellen, med lika många poäng som tvåan FC Barcelona. Båda lagen har 12 poäng upp till tabellettan Real Madrid, som onekligen ser ut att vinna ligan - när sju omgångar återstår. Sevilla har hittat tillbaka till vinnarspåret, efter en formdipp. Real Madrid har spelat väldigt många och långa matcher på kort tid. Så Sevilla har en bra chans till att ta samtliga poäng i toppmötet.

Sevilla är fortsatt obesegrade på hemmaplan. Med 11 segrar och 4 kryss har de spelat utmärkt på Ramon Sanchez Pizjuan. Det stora testet återstår när ett av världens bästa lag gästar dem. Dock är uppgiften allt annat än omöjlig för tränaren Julen Lopetegui och hans spelare. Bakom sig har de en seger med 4 - 2 över Granada. Ovanligt för Sevillas försvar att släppa in två mål. Å andra sidan urstarkt att näta fyra gånger - med fyra olika målskyttar i form av Diego Carlos, Lucas Ocampos, Rafa Mir och Papu Gomez.

Real Madrid för ett tvåfrontskrig. Bortsett från La Liga, där de har kopplat greppet, så är de vidare i Champions League. I veckan blev det en 1 - 3 förlust hemma mot Chelsea. X-faktorn Karim Benzema nätade det enda målet under förlängningen och tog laget vidare till en semifinal där Premier League mästarna Man City gästar dem i det första mötet. I och med två långa möten mot Chelsea i kvarten lär det ha gått åt en massa energi i Carlo Ancelottis trupp. Carlos Casemiro är avstängd och ett stort avbräck.

Detta är ett möte som Sevilla till varje pris vill vinna och behöver plocka poäng, för att inte tappa sin topp 4 placering i tabellen. Jag krånglar inte till det. Ettan är sund. Därmed lägger jag ett spel på att Sevilla tar alla tre poäng i mötet mot Real Madrid.

Speltips Sevilla - Real Madrid:
1. Odds 3.00 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Jules Kounde, Diego Carlos, Ludwig Augustinsson, Joan Jordan, Ivan Rakitic, Lucas Ocampos, Anthony Martial, Jesus Corona & Rafa Mir.

Preliminär startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Daniel Carvajal, Eder Militao, David Alaba, Nacho Fernandez, Toni Kroos, Eduardo Camavinga, Luka Modric, Rodrygo Goes, Karim Benzema & Vinicius Junior.
---

This is the stats tab
This is the post tip