SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Roma skulle precis ta emot Sevilla i Europa League när Corona-pandemin bröt ut ordentligt i Italien. Matchen ställdes därmed in. Nästan fyra månader senare är det dags att återupptag åttondelsfinalen. Dock ska detta göras på ett annat sätt. Inget av lagen får spela på hemmaplan utan mötet sker i Tyskland - där kvartsfinaler, semifinaler och finalen också kommer att spelas. För Sevilla och Romas del är det MSV-Arena i Duisburg som gäller där vinnaren ställs mot Wolverhampton eller Olympiakos.

Jag som följer spanska Sevilla på daglig basis har svårt att se varför marknaden har valt dem som favoriter till att vinna mötet. De är inte det bättre laget på något sätt. Deras italienska motståndare är minst lika bra och har en ännu bättre form för tillfället. Sevilla avslutade La Liga säsongen på en fjärde plats med fem vinster på de sista sex matcher. Roma avslutade Serie A säsongen på en femte plats med fyra raka segrar och sju segrar på de åtta senaste matcher. Så för mig är detta ett helt öppet möte.

Sevilla har haft en bra säsong i La Liga där de har säkrat Champions League spel till nästa säsong och kammat hem hela 70 poäng på 38 matcher. Allt som oftast har de varit involverad i målsnåla matcher, där laget har lyckats göra 54 mål och bara släppt in 34 mål. De är svåra att bryta mer, samtidigt som de inte öser in mål heller. I slutet av säsongen stötte de på enklare motstånd och lyckades vinna en del matcher. På de två sista matcherna blev det bara ett mål framåt och inget insläppt mål.

Roma har också haft en bra säsong i Serie A, där de har säkrat Europa League platsen även till nästa säsong. En seger i denna turnering ger dem dock en biljett till Champions League, vilket är långt ifrån omöjligt med den formen som laget har visat upp i slutskedet. Det är bara tabelltvåan Inter som lyckades ta poäng i 2 - 2 mötet. De övriga sju matcher på slutet har Roma lyckats vinna - till och med mot självaste Juventus på bortaplan, som förvisso ställde upp med en försvagad startelva, men ändå.

Romas tränare Paulo Fonseca har lyckats rotera i laget på ett smart sätt, så att spelarna har fått vila inför turneringen. Sevilla har spelat med sin bästa startelva i många matcher men också fått vila en längre tid då La Liga avslutades den 19 juli. Båda lagen, som är starka på bortaplan, har haft starka avslutningar på bra säsonger. Detta bör bli en tuff, stängd och svår match, där ingen vill bjuda på några misstag. Inget av lagen behöver vinna matchen. Vid ett kryss väntar förlängning och straffar.

När det gäller skadeläget så har Sevilla den defensiven mittfältaren Fernando knäskadad. Detta är även förstamålvakten Tomas Vaclik, som väntas missa detta möte. För Romas del är den centrala mittfältaren Jordan Veretout avstängd. Inga övriga skador. Då jag inte ser Sevilla som favoriter till att vinna åttondelsfinalen efter fulltid finner jag ett värde i handikapp spelet på Roma +0,5 mål. Spelet rättas som förlorat vid en rak Sevilla seger och som vinst vid oavgjort i matchen eller vid en rak Roma seger.

Speltips Sevilla - Roma:
2 asian hcp +0,5 (X2) - odds 1.80 hos bet365 .

---
Preliminär startelva från UEFA.com - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Jules Kounde, Diego Carlos, Sergio Reguilon, Joan Jordan, Nemanja Gudelj, Oliver Torres, Lucas Ocampos, Luuk de Jong & Munir El Haddadi.

Preliminär startelva från UEFA.com - Roma:
Pau Lopez, Aleksandar Kolarov, Chris Smalling, Gianluca Mancini, Leonardo Spinazzola, Bryan Cristante, Amadou Diawara, Bruno Peres, Henrikh Mkhitaryan, Nicolo Zaniolo & Edin Dzeko.
---

This is the stats tab
This is the post tip