Tabell trean Sevilla tar emot Valladolid på Ramon Sanchez Pizjuan, i en match där Sevilla är favoriter till seger, till cirka 1.38 i odds. Enligt mig är detta ett möte som Sevilla enkelt ska vinna och dessutom göra det med handikapp siffror. Förvisso har Valladolid visat sig vara ett svårslaget lag, men med två stora avbräck i försvaret ser jag inte hur de ska kunna stoppa det blytunga anfallet borta mot Sevilla. Marknaden är generös och erbjuder en bit över dubbla pengar, så det blir ett värdefullt spel.

Sevilla har gjort en strålande säsong hittills. Med en match mindre spelad ligger Sevilla bara en poäng bakom tvåan Atletico Madrid och en poäng bakom ettan Barcelona. En vinst mot Valladolid innebär att Sevilla tar ledningen i tabellen, efter tretton färdigt spelade omgångar. Sevilla är en av Spaniens bästa hemmalag och har inför mötet sex raka hemmasegrar. Det är inte bara i Europa League som Sevilla har vunnit med enorma siffror utan även mot lag som Real Madrid, där det blev 3-0.

Båda anfallarna Andre Silva och Wissam Ben Yedder har kommit tillbaka från sina respektive skador. Under Nations League uppehållet har de dessutom vilat ut sig och tränat upp ytterligare för en fortsatt succé i ligaspelet, så de är taggade till tänder att fortsätta producera mål. Sevilla har endast ett avbräck i en vadskadad Jesus Navas. Han har spelat 90 minuter i samtliga ligamatcher och kommer att ersättas av Aleix Vidal (tidigare i Barcelona). Ett avbräck, ja, men inget i jämförelse med Valladolid.

Två andra herrar som har spelat samtliga ligamatcher denna säsong är mittbacken Kiko Olivas och högerbacken Javi Moyano. Dessa är nyckelspelare och en stor bidragande faktor till att Valladolid endast har släppt in nio mål på tolv spelade ligamatcher. Det i sig är imponerande, givetvis. Dock kommer det bli oerhört svårt att ersätta dessa herrar. Jag kan inte se hur Valladolid ska hänga med när Sevilla sätter igång sitt snabba kortpassningsspel, så Valladolid kommer att släppa in en massa mål i matchen.

Det stora problem för Valladolid hittills har varit målskyttet. De har gjort endast nio mål och kommer dessutom till mötet med två matcher i rad utan att ha gjort mål framåt. I den senaste mållösa matchen hemma mot Eibar var Valladolid en man mer på planen i 20 minuter, men det var ändå Eibar som ägde matchen och hade mest bollinnehav och avslut på och utanför mål.

Sevilla och Valladolid har inte mötts sedan år 2014 och då blev det 4-1 till Sevilla. Jag är helt övertygad om att Sevilla fortsätter sin succé säsong, vinner matchen och gör det med handikapp siffror. När marknaden dessutom erbjuder 2,08 i odds på att Sevilla vinner med minst två mål finner jag ett stort värde och lägger ett spel på Sevilla -1,5 mål i matchen. Oddset hittas hos OHMbet, 888sport , LeoVegas eller MrGreen .

---
Bekräftad startelva Sevilla: Tomas Vaclik, Simon Kjaer, Daniel Carrico, Sergi Gomez, Aleix Vidal, Pablo Sarabia, Ever Banega, Roque Mesa, Sergio Escudero, Wissam Ben Yedder & Andre Silva.

Bekräftad startelva Valladolid: Jordi Masip, Antonito, Borja Fernandez, Fernando Calero, Nacho Martinez, Michel Herrero, Ruben Alcaraz, Joaquin Fernandez, Oscar Plano, Toni Villa & Duje Cop.
---

This is the stats tab
This is the post tip