Efter förlusten i premiären av La Liga är Champions League laget Sevilla FC på jakt efter en seger när Real Valladolid gästar dem på Ramon Sanchez Pizjuan. Det var en tuff premiär för Sevilla, som var det bättre laget, men hade marginalerna emot sig. Valladolid däremot blev bortblåsta av Villarreal med stora siffror. Lättare blir det inte heller mot revanschlystna Sevilla.

Sevilla, som ett bra tag utmanade stormakten Real Madrid om ligatiteln förra säsongen, fick nöja sig, för tredje gången i rad, med en fjärdeplats i tabellen. Efter en försäsong, som var gott och blandat, inleddes La Liga med ett bortamöte mot Osasuna. Sevilla hamnade under men anfallsstjärnan Rafa Mir ordnade en kvittering, nästan direkt efter. I den andra halvleken fick Sevilla en straff emot sig, som kostade laget alla poäng. Även om Diego Carlos och Jules Kounde har lämnat finns det kvalité i truppen.

Nykomligen Valladolid, som avslutade Segunda Division med fyra raka segrar, tog totalt 81 poäng efter 42 omgångar. Lika många som tabellettan Almeria, som dock hade en bättre målskillnad. Att hålla sig kvar i toppdivisionen är målet. Dock blir det inte enkelt, med tanke på den stenhårda konkurrensen. Samt även att truppen inte direkt har förstärkts. Starten i La Liga blev bra. Mållöst i paus mot Villarreal. Däremot räckte Valladolid inte till och släppte in tre mål innan slutsignalen. Ett nytt tufft test väntar.

Ett stort avbräck hos nykomligen är att skyttekungen Shon Weissman, som nätade 20 gånger förra säsongen, är skadad. Då Sevilla kommer att vara desperata efter att studsa tillbaka från nederlaget på öppningsdagen åker Valladolid hem utan poäng i behåll. Jag tar tydlig ställning och lägger ett spel på att Sevilla tar säsongens första seger genom att vinna mötet mot Valladolid.

Speltips Sevilla - Valladolid:
1. Odds 1.60 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Preliminär startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Marcos Acuna, Karim Rekik, Nemanja Gudelj, Jesus Navas, Fernando, Ivan Rakitic, Jesus Corona, Alejandro Gomez, Lucas Ocampos & Rafa Mir.

Preliminär startelva - Valladolid:
Sergio Asenjo, Luis Perez, Joaquin Fernandez, Jawad El Yamiq, Sergio Escudero, Monchu, Gonzalo Plata, Roque Mesa, Alvaro Aguado, Toni Villa & Sergio Leon.
---

This is the stats tab
This is the post tip