Efter att ha slagit ut Dinamo Zagreb i slutspelet är nästa uppgift för Sevilla FC att ta sig an West Ham United. Marknaden anser att detta är ett helt öppet möte - när det kommer till vilket lag som tar sig vidare. Den första av två åttondelsfinaler spelas på Ramon Sanchez Pizjuan, där Sevilla är urstarka. I La Liga är de ännu utan förlust på hemmaplan. Med två förluster i baken är det knappast rätt tillfälle för West Ham att ta sig an det laget som har vunnit turneringen sex gånger, alltså, flest gånger av alla.

Tränaren Julen Lopetegui gör sin bästa säsong någonsin med Sevilla, som är tvåan i La Liga tabellen. Det är förvisso 8 poäng upp till stormakten Real Madrid. Dock finns det en hel del omgångar kvar att spela. Efter att ha slutat som trean i sin Champions League grupp ställdes de mot Dinamo Zagreb i slutspelet. Kroaterna besegrades enkelt med 3 - 1 i Spanien, innan det blev en förlust med 0 - 1 i Kroatien. Hemmaspelet har varit briljant, med tio segrar och tre kryss på de tretton hemmamatcher i La Liga.

West Ham gjorde det utmärkt i Europa League gruppspelet, där de kom på första plats - före Dinamo Zagreb. Därmed har de inte spelat i turneringen på tre månader. Tränaren David Moyes har i stället får fokusera på Premier League, där de ligger på en sjätte plats i tabellen. Efter att ha blivit utslagna av Southampton, som roterade i truppen medan West Ham ställde upp med bästa möjliga elva, har det också blivit en förlust på Anfield mot Liverpool i den senaste omgången. Nyckelspelaren Jarrod Bowen klev av skadad mot Liverpool och är ett stort frågetecken. Declan Rice väntas dock återvända, efter att ha mått illa innan matchen.

Då Sevilla har visat enorm tyngd och kraft på hemmaplan ska de ses som givna favoriter till att ta kontrollen i det första mötet. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på en rak hemmaseger till Sevilla över West Ham, i den första åttondelsfinalen.

Speltips Sevilla - West Ham:
1. Odds 2.15 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Jules Kounde, Diego Carlos, Marcos Acuna, Joan Jordan, Fernando Reges, Ivan Rakitic, Jesus Corona, Rafa Mir & Lucas Ocampos.

Preliminär startelva - West Ham:
Alphonse Areola, Ryan Fredericks, Craig Dawson, Kurt Zouma, Aaron Cresswell, Declan Rice, Tomas Soucek, Nikola Vlasic, Manuel Lanzini, Pablo Fornals & Michail Antonio.
---

TV: Formstarke Melker går för 13 rätt igen!




This is the stats tab
This is the post tip