På Metalist Stadium har Shakhtar Donetsk en riktig tuff uppgift framför sig när Real Madrid gästar dem i Champions League. Gästerna är ute efter två olika revansch. Dels vill Real Madrid revanschera sig efter förlusten med 2 - 3 mot Shakhtar och del efter ligaförlusten mot Alaves, där Real Madrid spelarna aldrig lyckades ladda om till matchen. Efter att ha ryckt upp sig i Champions League och tagit två raka segrar mot Inter behövs det en seger för att Real Madrid ska vara klara för slutspelet.

Med två omgångar kvar av Champions League gruppspelet ser tabelläget ut som följande:
1. Mönchengladbach - 8 poäng
2. Real Madrid - 7 poäng
3. Shakhtar Donetsk - 4 poäng
4. Inter - 2 poäng

Tabellen vittnar om att Shakhtar kan ta sig till åttondelsfinalen, men då är det en seger som gäller mot Real Madrid. Laget måste satsa på att gå framåt och då kommer det att uppstå stora ytor bakåt - ungefär som det har varit mot Mönchengladbach, två gånger om, i de senaste förlustmatcherna. Siffrorna har skrivit till 0 - 6 i Tyskland och sedan 0 - 4 i Ukraina. Usch!

Real Madrid spelarna var helt enkelt för trötta och saknade energi efter att ha slagit Inter i Milano med 2 - 0 i Champions League. I ligan blev det en skrällförlust hemma mot Alaves med 1 - 2, efter ett tidigt insläppt mål på straff, samt att målvakten Courtois gjorde en dundertabbe. Casemiro utjämnade men det räckte inte hela vägen. Nu är all fokus på att vinna i Ukraina för att sedan slåss med Mönchengladbach i Spanien om den första platsen i gruppen - vilket jag är övertygad om att Real Madrid lyckas ta.

Till denna match får Shakhtar återigen klara sig utan Yevhen Konoplyanka, Davit Khocholava, Dentinho, Viktor Korniienko och Ismaily på grund av skador. I Real Madrid lägret är det fortsatt skador på Dani Carvajal, Luka Jovic, Sergio Ramos och Federico Valverde, samt att Eden Hazard haltade av mot Alaves. Däremot ska skyttekungen Karim Benzema vara tillbaka, som har tränat med laget och kommer att vara en avgörande faktor i offensiven. Jag ger inte Shakhtar mycket chans till att plocka poäng, trots att de måste för att kunna kvala vidare, utan tror på en solklar Real Madrid seger med fler än ett måls marginal.

Speltips Shakhtar Donetsk - Real Madrid:
2 asian hcp -1,5 (samma som Real Madrid -1,5 mål) - odds 2.25 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Shakhtar Donetsk:
Andrij Pjatov, Dodô, Valeriy Bondar, Mykola Matviyenko, Vitão, Viktor Kovalenko, Taras Stepanenko, Tetê, Marlos, Taison & Júnior Moraes.

Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Ferland Mendy, Nacho Fernandez, Raphael Varane, Lucas Vázquez, Martin Ødegaard, Luka Modrić, Toni Kroos, Marco Asensio, Rodrygo Goes & Karim Benzema.
---

This is the stats tab
This is the post tip