AIK har chansen att spela till sig en komfortabel retur i Stockholm, jag tror man tar den i den här fina formen.

Senaste matcher

Shamrock - Dundalk 0-1
Cork - Shamrock 0-0
Shamrock - Celtic 0-7

AIK - Norrköping 3-3
AIK - Flora 1-0
Trelleborg - AIK 1-4

AIK tog sig som bekant upp i serieledning före Bajen - som dock har en match mindre spelad - efter en imponerande insats borta mot Trelleborg. Seger med 4-1 efter flera fina mål från gästerna. Tarik Elyounoussi hängde två bollar, Kristoffer Olsson en kasse och Henok Goitom avslutade med ett fint skott i första. Försvaret är som vi vet redan stabilt med Karlsson, Milosevic och Jansson som säkrar framför Oscar Linnér. När Sebastian Larsson kommer in i laget blir det knappast sämre.

Till matchen i dag är Rasmus Lindkvist och Bilal Hussein tillbaka i truppen och slåss om en plats. Tänkbart är att Lindkvist kliver in i stället för Hauksson på sin ordinarie wingback, eller så kör Norling vidare med "Höken" som ändå gjorde det bra mot Trelleborg. AIK har ett väldigt gott självförtroende och tar Europa League på allvar. Förväntar mig inte att Norling roterar laget här utan man kommer säkerligen att gå för ett bra resultat här - så kanske man kan rotera någon gubbe i returen hemma och fokusera på BP-matchen i Allsvenskan, det som ändå är målet att vinna i år.

Shamrock ska vara "klassiskt brittiskt" med fokus på fysiken. Det blir viktigt att Adu, Olsson och om det är Yasin igen som startar får igång rullet och slår igenom Shamrocks linjer. Då kan det bli svettigt för irländarna som torskade med 7-0! mot Celtic i genrepet inför den här matchen.

SPELTIPS
Jag tror att AIK vinner den här matchen till 1.75 hos Betsafe (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip