På Tallaght Stadium spelas ett Dublin-derby då tabellettan Shamrock Rovers gästas av Bohemians. Denna säsong är det en enorm klasskillnad mellan lagen. Det skiljer hela 16 poäng mellan lagen efter 20 omgångar i irländska Premier Division. Shamrock Rovers kommer till mötet med en förlust i ryggen och är därför på jakt efter att hitta tillbaka till vinnarspåret. Uppgiften är lämplig.

Shamrock Rovers är på jakt efter en tredje raka ligatitel. Förutsättningarna är goda, då de leder ligan med 5 poäng före Dundalk - som de förlorade mot på bortamark i den senaste omgången. Innan dess blev det en komfortabel 2 - 0 hemmaseger över Shelbourne,där Richie Towell och Rory Gaffney nätade. På hemmaplan har Shamrock Rovers varit helt oslagbara. Med nio segrar och en oavgjord tillställning har de hållit den absolut högsta nivån. Målskillnade har skrivits till siffrorna 20:5 under tiden.

Så Bohemians har en tuff nöt att knäcka. Efter att ha avslutat ligan på 3:e, 2:a och en 5:e placering ligger de på en 6:e plats. Inför den senaste omgången var de 7:an men lyckades klättra upp igen efter en 1 - 0 seger över Shelbourne. Dawson Devoy nätade då. Mittbackschefen Ciaran Kelly blev utvisad, vilket innebar att laget fick slita med en man kort i 35 minuter. Han är ett stort avbräck. Bohemian har ett skralt bortafacit - med två raka förluster mot Dundalk och St. Patricks. Lättare blir det inte heller nu.

Shamrock Rovers får klara sig utan mittfältaren Ronan Finn, som är avstängd. Däremot får de tillbaka nyckelspelaren Graham Burke på topp, efter en avstängning. Han har nätat 7 gånger under säsongen. Då Shamrock Rovers har en magisk form bör de vinna mötet enkelt. Därmed tar jag en tydlig ställning och lägger ett spel på att Shamrock Rovers tar samtliga poäng i matchen.

Speltips Shamrock Rovers - Bohemian:
1. Odds 1.61 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Shamrock Rovers:
Alan Mannus, Lee Grace, Roberto Lopes, Sean Hoare, Barry Cotter, Richard Towell, Gary O'Neill, Sean Kavanagh, Rory Nicholas Gaffney, Graham Burke & Daniel Mandroiu.

Preliminär startelva - Bohemian:
Tadhg Ryan, Max Murphy, Jordan Doherty, James Finnerty, Jordan Flores, Dawson Devoy, Alistair Coote, Conor Levingston, Liam Burt, Junior Ogedi-Uzokwe & Promise Omochere.
---

This is the stats tab
This is the post tip