Speltips: Under 2,5 mål i matchen till 2.10 hos bet365 .

Blickarna riktas mot lilla Premier Division på Irland och mötet mellan Shamrock Rovers mot Dundalk.

Anledningen till att jag kallar den “lilla” är inte runt den irländska ligans betydelse, utan den faktum att den endast består av 10 lag.
Bortalaget Dundalk ligger på 9:e plats, alltså nästjumbo. Endast 19 inspelade poäng på deras 22 första matcher. Detta är en klubb som brukar vara med och slåss i toppen av den irländska fotbollen. I nuläget har man även hela 6 poäng upp till Bohemians på säker mark, där man även har två matcher mer spelade. Läget är därför ruskigt tufft. och säsongen hittills har därför varit en rejäl besvikelse.

Shamrock är även dem ett klassiskt topplag på Irland. Man ligger 4:a för tillfället vilket även det ses som en liten besvikelse. Inte på Dundalks nivå, men besvikelse finns i alla fall.
Man har hela 15 poäng upp till serieledande Shelbourne samtidigt som man förlorat 3 av sina 4 senaste matcher.

Detta är en match mellan två lag där saker och ting inte stämmer, och det kommer att speglas i mitt speltips.

Formsvagt hemmalag

Shamrock ses som favoriter att vinna den här matchen, men fullt övertygad känner jag mig inte.
Shamrock gick mållösa i sin senaste match mot Sligo Rovers där man förlorade med 2-0. Shamrocks matcher har varit rejält målsnåla den senaste tiden, där endast 1 av lagets 6 senaste matcher har gått över 2,5 mål.

Sedan Dundalks tränarbyte för 6 matcher sedan har fokuset legat på att täppa till defensiven. Spelet i sig ser fortfarande inte speciellt kul ut, men defensiven har åtminstone förbättrats under denna period.
Man har tagit poäng i 3 av sina 5 senaste matcher, och med tanke på Shamrocks rätt svaga form utesluter jag inte att Dundalk kan ställa till det för Shamrock.

Istället för att välja sida på något sätt väljer jag istället att kliva in på underspelet. Dundalk har täppt till defensiven en aning, samtidigt som Shamrocks senaste matcher som sagt varit rejäl målsnåla. Under 2,5 mål i matchen till 2.10 hos bet365 lockar! U3,0 mål finns för den som vill ha lite livrem!

This is the stats tab
This is the post tip