Shamrock Rovers måste bestiga Mount Everest för att ta sig till Europa League gruppspelet, då ett rejält underläge behöver vändas mot Ferencvaros på Tallaght Stadium i södra Dublin. Det blev en 0 - 4 förlust i Ungern och en rejäl utklassning därpå. Segersiffrorna kunde och borde ha skrivits med betydligt större siffror. I returen kan det mycket väl bli ett nytt nederlag.

Återigen får vi se prov på att det egentligen inte betyder något hur det går i hemlandet, när det kommer till lag som är ett helt nummer sämre än sitt motstånd. Shamrock Rovers leder den irländska Premier Division, där de har öst in mål och varit svåra att bryta ner. Dock fick vi inte se något av detta på Groupama Arena. Redan efter 13 minuter hade Carlos Auzqui nätat för Ferencvaros. Adama Traoré utökade ledningen till 2 - 0 och 3 - 0 innan Eldar Civic satte spiken i kistan på övertid, till 4 - 0.

Shamrock Rovers får därmed sikta in sig på gruppspel i Europa Conference League. Ferencvaros däremot hade ambitionen att spela i Champions Leagues gruppspel - men de blev utslagna av Qarabag i den tredje kvalomgången. Trist! Dock tog de revansch direkt och kontroll över det sista kvalmötet. Rysslands forne förbundskapten Stanislav Tjertjesov har en fin trupp som dessutom är utvilade efter att ha beviljats ledighet i ungerska NB I - där de för övrigt har två raka segrar, utan insläppt mål.

Även om Shamrock Rovers kommer att spela för äran väger de för lätt i dessa sammanhang. Ferencvaros är flera nummer större. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att Ferencvaros även vinner det andra mötet mot Shamrock Rovers.

Speltips Shamrock Rovers - Ferencvaros:
2. Odds 2.11 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Shamrock Rovers:
Alan Mannus, Lee Grace, Dan Cleary, Sean Hoare, Ronan Finn, Gary O'Neill, Richard Towell, Andrew Lyons, Dylan Watts, Aaron Greene & Rory Nicholas Gaffney.

Preliminär startelva - Ferencvaros:
Denes Dibusz, Henry Wingo, Endre Botka, Mats Knoester, Lorand Paszka, Muhamed Besic, Aissa Laidouni, Carlos Daniel Auzqui, Tokmac Chol Nguen, Adama Traore & Franck Boli.
---

This is the stats tab
This is the post tip