Crystal Palace gästar Sheffield United på söndagen.
Mitt speltips: Hemmalaget vinner, med insatsen tillbaka på kryss. Asian +0 eller dnb alltså. 1.83 hos bet365 .

Nedsnackade nykomlingen Sheffield United inledde sin PL-resa med att ta en välförtjänt pinne borta mot Bournemouth. Rutinerade räven Billy Sharpe kvitterade i matchens slutskede. En sen poäng i en småknepig bortamatch ger en bra boost inför fortsättningen. Rankades lägst oddsmässigt inför säsongen och många hade laget sist i sina tabelltips. Mycket beroende på att laget inte förstärkt med några stora namn. De har dock en fördel av att ha fått behålla sin trupp i stort sett. Medan många andra lag har många nya spelare och kanske även ledare har Sheffield United kunnat gnugga på med samma spelargrupp under sommaren. Vet hur de vill spela och vad de vill göra på planen. Behöver ingen startsträcka för att spela in nytt system/nya spelare. Det tror jag kommer vara en stor fördel särskilt såhär i början av säsongen. Var det bästa Championship-laget över tid förra säsongen och kommer nog kunna nypa en del poäng den här säsongen. Och det är såklart på hemmaplan de ska ta sina poäng. Bra truppläge.

Här är det alltså hemmapremiär i den första PL-matchen på tolv år. Kommer vara en otrolig laddning hos hemmaspelarna och fansen. Spelarna i hemmalaget kommer sälja sig otroligt dyrt. Tillsammans med hemmamatcherna mot storlagen är hemmapremiären såklart lite av årets match. Med tanke på hur nederlagstippade de är inför säsongen kan de slå ur underläge utan krav på sig att föra spelet. Såhär i inledningen av säsongen, och med tanke på att de nöp en poäng i premiären, är det heller inte någon panik poängmässigt. Kan spela hyfsat avslappnat.

Desto stökigare känns det i Palace. I genrepet mot Hertha Berlin (förlust 4-0) blev de utbuade av delar av hemmapubliken. Blev sedan 0-0 i premiären mot Everton i en match där motståndet fick en utvisning med kvarten kvar av andra halvlek. Trots det skapade Palace inte mycket och de hade dessutom väldigt lite boll. Är oerhört beroende av Wilfried Zaha, som velat och varit på väg att lämna laget under sommaren. Mot bakgrund av det känns det som att det finns frågetecken kring hur han kommer prestera den här säsongen, åtminstone inledningsvis. Han fick hoppa in i premiären och frågan är om han är redo för 90 minuter. Förutom transfer-strulet var han även iväg och spelade afrikanska mästerskapen i somras och kom tillbaka till försäsongen rätt sent.

I premiären saknades även bäste mittbacken Sakho, som inte spelat en tävlingsmatch sedan februari. Har spelat en del vänskapsmatcher, men har inte klarat av att spela 90 minuter än och är inte i full matchform. Tveksamt om han är redo här. Lär bli Dann och Kelly som bildar mittbackspar igen. Under sommaren har de som bekant tappat Wan-Bissaka till Man United. Känns inte som att Palace är lika bra som i fjol och jag tror laget kommer vara rejält indragna i bottenstriden. Svårt att se laget vinna här mot ett underskattat hemmalag som kommer vara taggat till tänderna.

Pengarna tillbaka på kryss borde räcka långt.

This is the stats tab
This is the post tip