Nionde omgången i Premier League rundas av på måndagskvällen med Sheffield United - Arsenal.
Emery och Arsenal har chansen att fortsätta plocka poäng. Fem raka ligamatcher utan förlust nu, dock utan att riktigt imponera. Sheffield United har lite problem med målskyttet men ser desto mer stabila ut bakåt. Portugisiska Vitória SC och Europa League väntar för Gunners del så lite rotation lär synas. Jag tror Arsenal får det tufft i en tajt match här.
Jag spelar under 2,5 mål till höga 2,10 hos LeoVegas , Unibet & 888sport .

Sheffield hade det tufft senast laget mötte Arsenal då slutresultatet skrevs till hel 6–0. Det var 2008 och målskyttar som Nicklas Bendtner, Carlos Vela och Jack Wilshere höll sig framme. Det var i ligacupen och nu är Sheffield United tillbaka i fotbollens finrum – kanske för att stanna.
För jag tycker lagets centrala försvarare (Basham, Egan och O´Connel) har imponerat stort.
Sanningen är att Sheffield har släppt in lika få mål som serieledande Liverpool. Alltså färre mål än Everton, Manchester United, West Ham, Tottenham, Chelsea, Leicester och Manchester City – det är mäktigt.
Framåt ser det desto sämre ut. Anfallaren David McGoldrick saknas definitivt och småskavanker rapporteras på både McBurnie och Robinson.

Arsenal småhaltar lite framåt. Försvaret har inte riktigt hittat rätt samtidigt som laget har svårt att avgöra sina matcher. Många uddamålsvinster och då har några poäng glidit dem ur händerna.
Men Emery har ändå någonting på gång i unge Saka på mittfältet, nyförvärvet Pépé och fenomenale Aubameyang.
Var väldigt målglada i de inledande matcherna men har nu två raka matcher där Emery tycks ha velat kontrollera matchbilden mer. 1–0 Bournemouth och 1–1 Man United.
Lacazette har varit skadad och missat de sju senaste matcherna men tränar för fullt nu och är aktuell för ett inhopp här.
Mittfältaren Reiss Nelson missar på grund av en knäskada.
Återstår att se hur Emery formar sin backlinje här när portugisiska Vitória SC väntar på torsdag. Möjligt att Bellerin tillsammans med Tierney startar för första gången i ligan.

Sheffield United: Henderson; Basham, Egan, O'Connell; Baldock, Norwood, Lundstram, Fleck, Stevens; McBurnie, Robinson
Arsenal: Leno; Chambers, Sokratis, Luiz, Tierney; Guendouzi, Xhaka; Aubameyang, Ceballos, Pepe; Lacazette

Svår match men jag vill tro att jag ser en ganska tydlig matchbild. Arsenal kommer få slita här i en målfattig och tajt match. Portugisiska Vitória SC väntar hemma på torsdag för Gunners och Emery kommer vilja skapa de bästa förutsättningarna inför den matchen.
Sheffield är kompakta och samlade bakåt och kommer göra det svårt för sina motståndare att spela in bollen.

SPEL: Under 2,5 mål till 2,10 hos LeoVegas , Unibet & 888sport .
Spelar även en TV-peng på Arsenal vinner med ett mål till 4,00 hos bet365 !
1/5 units.

www.spreadsheet.se/holmbergake
Twitter@ Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip