Speltips: Sheffield United eller oavgjort till 2.40 hos Bethard .

Formen på rekarna är toppad för tillfället, när Sheffield United nu tar emot Brighton i FA-cupens, och visst ska vi fortsätta rida på formvågen!

Bortalaget Brighton fortsätter att blanda och ge. Man förlorar extremt sällan, men segrarna duggar inte tillräckligt tätt för att blanda sig i någon strid om de absoluta topplaceringarna i Premier League.
Man kommer fortsatt sakna både Mitoma, Adingra, March, Fati och Veltman på grund av skador. Jobbiga tapp, speciellt i form av spets offensivt, vilket kommer bli något av en utgångspunkt för detta spel.

Sheffield United brottas fortsatt i andra änden av Premier League-tabellen. Jumbo och endast tio inspelade poäng efter drygt halva säsongen. Det skulle förvåna mig något oerhört om man inte slutar som jumbo när säsongen är över, men i detta möte ser jag en strimma ljus lysa in ur Sheffield United-fönstret.

Brighton har som sagt haft svårt att konvertera bra och kontrollerade insatser till segrar den senaste tiden. Nu åker man till Bramall Lane där man har haft väldigt tufft de senaste mötena. Inte en enda seger de senaste fem försöken, och den senaste segern kom 2005.

Båda lagen har fått knappt en veckas vila sedan båda lagen kryssade i deras senaste match.
Jag tycker även att Sheffield har fått in ett spännande nyförvärv i Brereton Diaz, som målade i sin debut senast mot West Ham.

Läge för en liten skräll i Sheffield

Brighton är ganska tydliga oddsfavoriter, men jag tror inte att Sheffield förlorar den här matchen utan att ge det en ordentlig chans.
Jag tycker inte Brighton sett tillräckligt spetsiga ut på ett bra tag nu, och defensivt finns det i princip alltid ytor för motståndarna att ställa om på. Där tror jag faktiskt att Sheffield kan skörda en del framgångar.

Man kanske inte ska bli för våghalsig när formen är bra, men jag tycker detta är ett fint läge att sticka ut haka en aning.
Hemmalaget kommer från en stark poäng mot West Ham senast på hemmaplan, och jag tror att man har goda möjligheter att göra samma sak mot ett Brighton som saknar en hel del offensiva alternativ.
Sheffield United eller oavgjort spelas till 2.40 hos Bethard !
This is the stats tab
This is the post tip