Sheffield Wednesday:

Två nykomlingar sparkar igång Championship-säsongen 2023/24. Sheffield Wednesday tog klivet upp från League One, där The Owls slutade trea i fjol, och tog sig upp till andradivisionen genom att besegra Peterborough och Barnsley i playoff, där Josh Windass avgjorde i sista sekunden i playoff-finalen på Wembley, trots att Barnsley åkte på en utvisning halvvägs in i matchen.

Sedan dess har Darren Moore lite oväntat lämnat klubben och ersatts på tränarbänken av spanjoren Xisco Muñoz, som tidigare tränat bland annat Watford, som han ledde till Premier League innan han fick foten efter bara sju matcher. Xisco står inför en tuff utmaning i vad som lär bli en knallhård säsong där Sheffield Wednesday kliver in med målsättningen att hänga kvar och befästa sin position som ett lag för Championship.

Southampton:

Southampton får bygga om efter degraderingen från Premier League och mannen som fått uppdraget att leda revolutionen på sydkusten är Russell Martin, tillsammans med nye sportchefen Jason Wilcox. Martin lär vilja bygga sitt Southampton på samma possession-tunga stil som hans tidigare lag MK Dons och Swansea, men med en lite mer kvalitativ trupp.

The Saints kliver in i säsongsstarten med lite oviss status för några av lagets absolut viktigaste och bästa spelare. Mohammed Salisu har precis blivit klar för Monaco och det är i högsta grad oklart vad som händer med mittfältstalangen Romeo Lavia och fanbäraren James Ward-Prowse under återstoden av transferfönstret, där båda spelarna attraherar intresse från klubbar högre upp i hierarkin. I övrigt är truppen stark egentligen i alla lagdelar och bör hålla hög, hög Championship-klass. Martin har en trupp med talangfulla spelare som Armel Bella-Kotchap, Samuel Edozi, Charly Alcaraz, Will Smallbone, Kamaldeen Sulemana och Tino Livramento – såväl som rutinerade pjäser som Ché Adams och Jan Bednarek.

Klasskillnad truppmässigt

En premiär är alltid en premiär, men det ska vara klasskillnad truppmässigt där Russell Martin förfogar över en av Championships bästa trupper, med flera unga förmågor som förmodligen kommer må mycket bra av en säsong i Championship och många spelare med stor Premier League-rutin. Trots osäkerhet kring Lavia och Ward-Prowse framtid tillhör Southampton de absolut största favoriterna inför säsongen. Mot ett Sheffield Wednesday som lär husera i andra änden av tabellen och kämpa för fortsatt överlevnad får Southampton ses som klar favorit. Raka tvåan finns 2,29 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip