Sheriff Tiraspol:

Få hade nog någon som helst koll på Sheriff från utbrytarrepubliken Transnistrien i Moldavien när man i fjol gick och vann på självaste Santiago Bernabéu mot Real Madrid, som sedermera gick vidare och vann hela Champions League. Sheriff har dominerat den inhemska fotbollen stort och vunnit ligatiteln vid hela 20 av de 24 senaste säsongerna. Man inledde också årets Europa League-äventyr – där man hamnade efter att ha förlorat i Champions League-kvalet mot Viktoria Plzen - övertygande med en solid 3-0-seger mot Omonia Nicosia.

Defensivt har Sheriff presterat bra och bara släppt in ett mål på de 720 senaste spelminuterna och man har inte förlorat på de åtta senaste – sex segrar och två kryss – sedan Viktoria Plzen-nederlaget.

Målvakten Dumitru Celeadnic ser ut att missa matchen på grund av covid-19, men i övrigt har Sheriff inte några frånvarobekymmer att tala om.

Preliminär startelva: Koval; Kpozo, Radeljic, Kiki, Zohouri; Badolo, Kyabou, Diop; Akanbi, Atiemwen, Outtara

Manchester United:

Har fått en hel del ofrivillig vila, om man kan uttrycka sig så, när gångna helgens match mot Crystal Palace sköts upp till följd av drottningens bortgång. Detsamma gäller även stundande helgs tilltänkta rivalmöte mot Leeds, som skjuts upp på grund av polisbrist med anledning av Elizabeth II:s begravning. Därefter väntar ett landslagsuppehåll. Således har Erik ten Hag fått värdefull extra tid på träningsplanen – och kan mönstra starkast möjliga lag, med helt utvilade spelare.

Med det sagt har United några avbräck. Marcus Rashford ådrog sig en muskelskada mot Arsenal och med även Anthony Martial på skadelistan lär Cristiano Ronaldo få fortsatt förtroende i den centrala anfallsrollen. Utöver Rashford och Martial saknas även Donny van de Beek, Aaron Wan-Bissaka och Martin Dubravka, som dock inte hade varit aktuella för spel i Ten Hags starkaste elva.

I förra Champions League-matchen fick både Victor Nilsson Lindelöf och Harry Maguire starta, men om Ten Hag ska ställa upp med starkast möjliga lag så är det Raphaël Varane och Lisandro Martínez som utgör mittbacksparet framför David de Gea, flankerade av Tyrell Malacia och Diogo Dalot. Offensiva trion lär bli Ronaldo, Jadon Sancho och nyförvärvet Antony, och på mitten är Christian Eriksen och Bruno Fernandes givna. Det ska dock bli intressant att se om Ten Hag använder den här matchen för att få i gång Casemiro ännu mer – vilket jag tror – eller om Scott McTominay får fortsatt förtroende efter fina insatser under säsongsinledningen.

United föll i första Europa League-matchen hemma mot Real Sociedad, efter en tveksamt dömd handsstraff, i en jämn och ospektakulär match – Ten Hag lär vilja se något helt annat här, och jag förväntar mig ett taggat United som bärgar tre nödvändiga poäng.

Preliminär startelva: De Gea; Malacia, Martínez, Varane, Dalot; Eriksen, Casemiro, Fernandes; Sancho, Ronaldo, Antony

Speltips:

Sheriff ska inte underskattas med tanke på vad man gjorde på Santiago Bernabéu i fjol, och deras solida defensiv kommer bli en utmaning för Manchester United, som även om formen varit god – bortsett från insatsen mot Real Sociedad, med ett kraftigt roterat lag – så har Ten Hag ännu inte fått offensiven att riktigt sprudla. Ett fullt utvilat United, som inte har någon match i helgen som stjäl fokus och där Ten Hag kan mönstra starkast möjliga lag, ska bara vinna den här matchen. Men jag tror inte det kommer bli helt enkelt. Samtidigt har Uniteds defensiv presterat bra, där nya mittbacksparet med Varane och Martínez imponerat stort. Får man dessutom i gång Casemiro framför bör det inte bli lätt att få hål på de rödklädda. Jag tror United vinner den här matchen, men ser det inte som osannolikt att Sheriffs defensiv tvingar gästerna att jobba hårt för poängen. Noterbart är också att matchen inte spelas på Sheriffs ordinarie hemmaarena, utan i Moldaviens huvudstad Chisinau på Stadiunul Zimbru.

Manchester United att vinna och hålla nollan finns till 1,91 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip