Kvalspel till afrikanska mästerskapet i fotboll bjuder på en intressant landskamp i grupp A mellan Sierra Leone och Nigeria, på Samuel Kanyon Doe Sports Complex. Båda nationerna har en seger var bakom sig. Formen är fin. Marknaden har gästerna som klara favoriter till seger. Vid en nigeriansk seger är biljetten till huvudturneringen i Elfenbenskusten säkrad. 1x2-oddsen känns relativt nyktra. Däremot behöver detta inte bli något målkalas.

Förbundskaptenen John Keister och hans Sierra Leone har efter en trög start tagit sin första seger i kvalet. Abu Bakarr Samura och Alhassan Koroma nätade matchens mål borta mot Sao Tome och Principe, i en rätt så chansfattig tillställning. Starkt av målvakten Ibrahim Sesay och Sierra Leone försvaret att hålla sin första nolla i kvalet.

Mot Nigeria blev det ett nederlag tidigare, för exakt ett år sedan. Alex Iwobi och Napoli stjärnan Victor Osimhen nätade för Nigeria medan Jonathan Morsay hittade nätmaskorna för Sierra Leone. Sedan dess har Nigeria bara släppt in ett mål på tre kvalmatcher, vilket visar att defensiven håller en hög nivå - liksom anfallsspelet.

En målsnål drabbning?

Förbundskaptenen Jose Peseiro har spelare i form av Alex Iwobi, Ademola Lookman och Kelechi Iheanacho också, som håller en hög klass. Så Sierra Leone kommer att behöva lägga mycket krut på att försvara sig och inte bjuda på något. Med tanke på formen ska de klara av att göra detta till en jobbig afton för Nigeria, som absolut inte vill tappa poäng i detta skede.

Mycket talar för en försiktig tillställning och kanske en del skuggsboxning, i alla fall till en början. Därmed blir det ett lir på att vi får se noll, ett eller två fullträffar totalt i landskampen. Till lite över dubbla degen i odds.

Speltips Sierra Leone - Nigeria:
Under 2,5 mål - odds 2.10 hos Unibet, 888sport & LeoVegas.
This is the stats tab
This is the post tip