Bonnreken på Gute satt fint (2-1) till 1,80 medan AIK vinna och hålla nollan föll – efter att Kalmar stått för en stor skräll. I dag invigs Silkeborgs nya arena mot ärkerivalen AGF Århus. Tror hemmalaget säljer sig extra dyrt just i dag!

Senaste möten

2017/18
AGF - Silkeborg 2-0 (träningsmatch)

2016/17
Silkeborg - AGF 0-2
AGF - Silkeborg 1-3
AGF - Silkeborg 0-0
Silkeborg - AGF 1-0

Säsongsstarten

Midtjylland - Silkeborg 2-0
Lyngby - Silkeborg 2-1

AGF - Hobro 2-0
AGF - Horsens 1-2

Ja, Silkeborg har fått en tuff start på säsongen med två raka torsk. Båda på bortaplan mot Lyngby och Midtjylland. Ett rätt tufft schema får man ändå säga. Nu väntas första hemmamatchen för superligasäsongen och det på nya Jysk Park. En arena för 10 000 åskådare och som har konstgräs som underlag. Därmed blir Silkeborg det blott andra laget efter Nordsjälland att ha en hemmaplan med plast i Danmark. Silkeborg har inget märkvärdigt lag utan lär hamna på undre halvan. Vill det sig illa kan det bli bottenstrid men jag håller dem ändå bättre än ett par lag. Kommer givetvis med stor energi efter två raka torsk och nu väntar första hemmamatchen, på ny arena, mot ärkerivalen AGF Århus.

Gästerna inledde säsongen med en skrällförlust hemma mot Horsens. Därefter en planenlig seger mot Hobro, också det på hemmaplan. I laget hittar vi bekanta namn som Niklas Backman, Jakob Ankersen och Tobias Sana. Men AGF värvade många namn sent och är inte helt samspelta ännu. När de blir det tror jag på en plats 4-6 för Århusgänget. Men här ser jag som sagt en chans för Silkeborg med tanke på energin av en fullsatt arena, desperationen att ta de första poängen för säsongen och att det är ett rivalmöte.

Silkeborg IF (4-4-2): Nørgaard - Gammelby, Flinta, Jakobsen, Dahl - Skov, Moro, Skytte, Petersen - Skhritladze, Nilsson

Saknar: Alex

AGF (4-4-2): Jovanovic - Mikanovic, Kanstrup, Backman, Møller - Spelmann, Amini, Sverrisson, Ankersen - Sana, Rasmussen

Saknar: Mikkel Rask. Jesper "Julle" Juelsgård osäker

SPELTIPS
Lirar mot marknaden här och testar 1X till 1,70 hos Unibet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip