Returen i finalen till kvalet till gruppspelet i Europa League är fortsatt öppet när Silkeborg gästas av HJK Helsingfors på JYSK Park. Det första mötet vanns av HJK på Sonera Stadium - där yttern David Browne gjorde matchens enda mål. I returen är Silkeborg, som är ett helt nummer större, favoriter till seger. Sannolikheten är också stor att de lyckas vända på underläget.

Efter förlusten mot HJK reste sig Silkeborg direkt i danska ligan och slog Nordsjaelland på bortaplan med 2 - 0. Tonni Adamsen nätade båda målen inom loppet av en kvart. Minst sagt en välbehövlig seger. Tränaren Kent Nielsen har fått en bra start med laget, som har plockat fyra segrar, spelat oavgjort en gång och råkat ut för ett nederlag - som ändå har räckt till en topplacering i tabellen. Under tiden har de öst in mål och nätat i snitt två gånger per match. Truppen är stark och formen är fortsatt fin.

Det som fällde avgörande i det första mötet mot HJK var att mittbacken André Calisir drog på sig en utvisning i den 68:e minuter. Innan dess ägde Silkeborg matchen, men bjöd in HJK, som tog vara på tillfället. Segern följdes upp av en ny trepoängare i finska Tipsligan där Haka slogs med siffrorna 3 - 0. Målskyttarna Anthony Olusanya, Bojan Radulovic och Aapo Halme såg till att detta blev lagets fjärde seger på de fem senaste omgångar i ligaspelet. Dock väntar en tuff uppgift i returen för tränaren Toni Koskela.

Silkeborg får klara sig utan långtidsskadade Oscar Fuglsang, Gustav Dahl och Alexander Lind. Även gästerna har avbräck i form av den österrikiske mittfältaren Manuel Martic. Samt att Roope Riski och Valtteri Moren dras med långvariga knäskador.

Båda lag är i högform. Däremot är Silkeborg en helt nivå större och bör inte ha några bekymmer med att revanschera sig.

Därmed blir det ett spel på att Silkeborg vinner med -1 mål på asiatiskt handikapp. Insatsen återbetalas vid en seger med ett mål. Förlust vid en bortaseger eller oavgjort i matchen. Vinst vid en rak Silkeborg seger med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1.

Speltips Silkeborg - HJK:
1 asian -1. Odds 1.99 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

---
Preliminär startelva - Silkeborg:
Nicolai Larsen, Oliver Sonne, Tobias Salquist, Joel Felix, Lukas Engel, Ferslev Anders Klynge, Mark Brink, Stefan Teitur Thordarson, Sebastian Jorgensen, Nicolai Vallys & Nicklas Helenius.

Preliminär startelva - HJK:
Conor Hazard, Arttu Hoskonen, Miro Tenho, Jukka Raitala, David Browne, Santeri Vaananen, Lucas Lingman, Atomu Tanaka, Murilo, Santeri Hostikka & Abdul Malik Abubakari.
---

This is the stats tab
This is the post tip