Silkeborg är tillbaka i superligan och tar emot Sönderjyske i den första omgången

Viborg etta. Silkeborg tvåa. Superligan var ett faktum för båda klubbarna i ett ganska tidigt skede då Esbjerg hängdes av i den danska motsvarigheten till Superettan. Silkeborg har pendlat mellan superligan och division 1 de senaste åren och nu är man tillbaka. Kvällens match på Jysk Park blir säsongens första och för motståndet står Sönderjyske.
Gästerna missade mästerskapsserien när ligan delades upp i två delar men väl i nedflyttningsserien så gjorde Sönderjyske ett ganska bra jobb. Laget slutade tvåa i den bakom Ålborg (AaB) och det var aldrig något tal om nedflyttning som i stället drabbade Lyngby och Horsens.
Det här är den sista matchen innan omgång 1 kan sammanfattas och det är två lag som jag tror kommer att känna att de båda har goda chanser att ta alla tre poäng. Därför tror jag på en öppen tillställning där båda lagen gör för det, snarare än en taktisk och tråkig match. Sönderjyske har dock en del bekymmer i anfallsväg med frånvaro - vill det sig illa har Sönderjyske inte en enda renodlad anfallare att starta ikväll - och har släppt in mycket mål på försäsongen. Det är en ny ledning och de har en hel del hål att fylla under transferfönstret som nu är öppet. Jag tror att Silkeborg har en god chans att knipa det i hemmapremiären.

Preliminära elvor (Tipsbladet)

Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Carstensen, Salquist, Calisar, Dahl - Kaalund, Brink, Klynge - Jørgensen, Vallys - Lind

Saknar:
Osäkra: Nicklas Helenius, Stefan Thordarson

SønderjyskE (4-3-3): Thomas - Holm, Gartenmann, Kanstrup, Dal Hende - Vinderslev, Mpindi, Albæk - Frederiksen, Jacobsen, Finne

Saknar:
Osäkra: Haji Wright, Jeppe Simonsen, Anders K. Jacobsen

SPELTIPS
Jag spelar Silkeborg att vinna till 2.23 hos Unibet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip