Tar över 2,5 mål i Sirius-AIK i onsdagens allsvenska match.

Generöst odds, då marknaden väntar sig en målsnål historia. Förstår varför, då det lätt går att peka på att AIK gått u2,5 i samtliga allsvenska matcher hittills. Sirius har gått u2,5 i fyra av fem och har bara gjort två mål hittills.
Dessutom inbjuder Studenternas gräsmatta knappast till något skönlir. Men jag tycker det finns argument som talar för mål här.

Ser man till när lagen möttes i fredags (2-0 till AIK) på Friends Arena så skapades det mängder av lägen utöver målen. Även Sirius hade faktiskt en del målchanser och med mer offensiv skärpa hade de kunnat göra mål där. Omar Eddahri användes inte i den matchen, vilket framstår som märkligt sett till att det var en offensiv prestigevärvning. Även om han skulle bänkas igen (funnits vissa skadefrågetecken) så finns offensiv kapacitet i Maholli, Stefano Vecchia och Ogbu i truppen. Nu ligger visserligen Sirius lite jobbigt till (få poäng, jobbiga skador), men jag ser inte laget som defensivt balanserat. Jag tror inte laget kommer packa ihop det och gå för 0-0 här, särskilt inte med tanke på att det ändå är hemmaplan.

Tungt skadeläge för Sirius som sagt.
Elias Andersson, Daniel Jarl och Karvan Ahmadi är skadade sedan tidigare. I fredagens match på Friends utgick Karl Larson, Jesper Arvidsson och Abdul Razak skadade - samtliga saknas. Lägg till att målvakten Wicks som bekant är out efter "dopingskandalen" och summan är att fyra-fem tänkta startspelare inför säsongen inte kommer till spel. Jobbigast är läget defensivt, då det verkar bli en nykomponerad backlinje. Lägg till att defensive fältaren Razak måste ersättas av någon - hur påverkar det balansen?

Även AIK dras som bekant med ett gäng skador: Stefan Silva, Lundström, Elyounoussi, Nyholm, Ekstrand och Linnér är förmodligen out igen. AIK-truppen är dock betydligt bredare än Sirius dito och en tänkbar startelva känns väldigt stark. Bänkalternativen för Gnaget blir betydligt sämre, men det borde inte behöva betyda alltför mycket.

Tänkbart lag:
Janosevic - Milosevic, Karlsson, Jansson - Sundgren, Olsson, Adu, Bahoui, Lindkvist - Goitom, Stefanelli

AIK har hållit nollan i fyra av sex matcher och det är bara att erkänna att det stundtals sett väldigt stabilt ut. Målen de släppt in har kommit på fasta situationer (straff och hörna). Men det går helt klart att såra laget och jag tycker de haft lite medstuds defensivt i ett par av matcherna. Sirius skapade som sagt en del i förra matchen mellan lagen, för att ta ett exempel.

Offensivt finns en alltmer formstark Bahoui, alltid lurige Goitom och en Stefanelli som man väntar på ska börja leverera på allvar. Dessutom finns djupledslöpande Olsson och Yasin med offensiv kapacitet. Känslan är att de - mot ett defensivt försvagat Sirius - har två mål i sig här.

Sett över hur matchen senast såg ut över 90 minuter var AIK betydligt bättre och jag tror de har mycket goda chanser att vinna igen. Tycker dock oddset på AIK-seger är lite lågt i nuläget och föredrar överspelet, då jag tror Sirius har ett mål i sig här.

1-2?

This is the stats tab
This is the post tip