Sirius tar emot AIK på måndagskvällen.
Mitt speltips: Sirius +1,5 hörnor hos Bethard eller Pinnacle till 1.80+. Spelet rättas som vinst om Sirius vinner hörnstatistiken, den slutar oavgjort eller om AIK har högst en hörna mer. Även Sirius att vinna hörnorna till 3.10 är värt en liten slant tycker jag, finns hos LeoVegas , Expekt , Unibet .

Statistiken är kanske inte så trevlig läsning för just det här spelet:
Sirius har lägst snitt för egna hörnor i hela serien, ligger i mitten för antal hörnor de släpper till.
AIK har tredje flest hörnor i snitt och bara DIF släpper till färre hörnor per match.

Jag går dock emot statistiken här. Tänker såhär:
- Otieno är avstängd för AIK. Ytterbacken är extremt offensiv och är den som snittar näst flest inlägg/90 minuter i hela serien. Han är en av anledningarna till att AIK är ett av lagen som snittar flest inlägg. Med Kahl såld finns inte något alternativ som är lika vass offensivt som jag ser det. Bör vara så att AIKs möjlighet till hörnor minskar utan Otieno.
- Sirius är ett av lagen som har mest boll i serien. Utgår från att de kommer ta tag i bollinnehavet och att AIK kommer falla lite lägre och vara rätt så bekväma med det. Sirius är nämligen i mitt tycke rätt så uddlösa. Milosevic/Sotte bör inte ha några problem med att hantera Kouakou. Tar AIK ledningen känns det troligt att de faller hem ändå lägre och släpper kanterna åt Sirius. Tror som sagt AIK känner sig rätt trygga med att de kan hantera en sån matchbild.

Med hörnspel pre-match finns alltid risken att matchbilden saboterar spelet. Tar Sirius ledningen eller om det står oavgjort i andra halvlek lär AIK pumpa på och gå för kvitteringen/att ta ledningen. Då är det stor risk att det mynnar ut i ett antal AIK-hörnor och att hörnspelet bommar. Men AIK är rättmätiga 1x2-favoriter och det mest troliga är att de vid något tillfälle kommer ta ledningen, vilket hade passat vårt hörnspel perfekt. Det värsta för spelet är om Sirius tar ledningen, men det tror jag inte då AIKs försvar är väldigt starkt medan Sirius offensiv är rätt uddlös - känns som bra chans för AIK-nolla här. Kan såklart gå hursomhelst tillslut, men samma slumpfaktorer kan egentligen påverka ö/u och hcp-spel.

Utan Otieno tror jag som sagt AIKs hörnchanser minskar en del och hemma på konstgräset lär Sirius vilja ta tag i spelet som vanligt. Tycker helt enkelt Sirius har bättre chans än oddsen säger att vinna hörnmatchen eller täcka +1,5-linan och tar de spelen.

This is the stats tab
This is the post tip