Speltips: X2 till 2.00 hos nya Expekt

____________

Efter ett kortare uppehåll är det nu dags för slutspurten av den härliga Allsvenskan. Vi tar direkt sikte mot ett bottenmöte mellan två lag som spelmässigt inte direkt spelar någon destruktiv fotboll. Håller både Sirius och BP högt men där kvaliteten inte lyckats upprätthållas under hela säsongen och där det varit svårare att spela på resultat och stänga igen matcher. Hemmalaget Sirius är nu på väg mot ett säkrat kontrakt och säkrar det troligtvis vid seger här, så visst väntar man ett taggat Sirius. Medan BP troligen också behöver tre poäng för att hänga på de andra lagen som Halmstad, Göteborg, AIK men också för att hålla Degerfors bakom sig.


Sirius
Senaste match: IFK Göteborg - Sirius 0 - 1
xG: 0.90 - 0.88
Skott/skott på mål: 19/1 - 4/3
Possession(%): 56 - 44
Hörnor: 11 - 3
En bra prestation som Sirius stod för och spelade stundtals riktigt bra fotboll på Gamla Ullevi. Efter ledningsmålet skapades många heta chanser för Blåvitt som hade kunnat ge utdelning men Sirius lyckades hålla undan och det var härliga glädjescener att se. Kanske var känslan att segern på god väg säkrade ett nytt kontrakt?


BP
Senaste match: BP - Elfsborg 0 - 3
xG: 0.86 - 2.02
Skott/skott på mål: 8/2 - 10/5
Possession(%): 55 - 45
Hörnor: 6 - 6
För BP:s del var det inte lika illa som slutresultatet blev. De stod upp väldigt bra mot Elfsborg och kändes som de skulle i alla fall få med sig poäng. Sista kvarten visade Elfsborg mer spets och med ett gäng pigga ben kunde BP inte hänga med.

Jämnare match att vänta när poängbehovet är så stort

En matchbild mellan två lag som är väldigt skickliga på att stå högt upp och locka in motståndarna till felpassningar för att sedan ställa om snabbt. Det finns härligt offensivt kantspel från båda håll och känslan är att det kommer att gå undan även här. Sirius har bättre lag än BP men tycker det finns många bra prestationer på senare tid som lovar gott för gästerna. Tror vi får se en jämnare match än vad oddsen antyder och att båda lagen ändå kan “köpa” ett oavgjort resultat trots att nog BP behöver de tre poängen mest, förhoppningsvis öppnar de inte upp sig för mycket på slutet även om hotet såklart finns med. Truppläget är väldigt bra hos båda klubbarna men där Sirius har ett av sina defensiva ankare Joeri de Kamps avstängd. Hoppas BP är hetast i omställningsspelet och Oscar Pettersson fortsätter bidra. Oavgjort resultat?


Speltips: X2 till 2.00 hos nya Expekt
This is the stats tab
This is the post tip