Degerfors gästar Sirius på lördagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. LeoVegas , Expekt eller annat Kambibolag har bra odds just nu.

Jag försökte med ett underspel på Degerfors för två omgångar sedan, när de mötte Bajen borta. Såg bra ut större delen av första halvlek, men två mål på, i stort sett, tilläggstiden gjorde utgångsläget omöjligt inför andra. Senaste två matcherna laget spelat nu:
1-5 mot Bajen.
0-5 mot Malmö FF.

Ligger i botten vad gäller expected goals against, så det är tydligt att de släppt till många målchanser den här säsongen. Nu har de alltså tio insläppta på två matcher, så det är nog dags att fundera över hur man försvarar sig. Efter en positiv poängmässig inledning på serien har de nu några viktiga matcher där de inte bör förlora om de inte vill bli rejält indragna i bottenstriden. Har haft under 2,5 mål i sex av elva matcher. Offensivt är jag inte imponerad av laget, de har inte skapat så mycket målchanser i de flesta matcherna, men effektiviteten har funnits där.

Sirius två senaste matcher:
1-5 mot DIF.
0-4 mot Malmö FF.

Även för Sirius del är det med andra ord hög tid att börja fundera över hur de försvarar sig. Med Björnström såld är kantspelet, som skördade så mycket frukt i fjol, klart försvagat. Även Sirius har rätt svårt att skapa målchanser och bara fyra lag har gjort färre mål hittills. Är inte superimponerad av offensiven de har.

Det här är nog seriens två sämsta defensiver, så det kanske verkar märkligt att ta ett underspel. Men någonstans borde de här två lagen vilja ändra något efter att ha släppt in tio respektive nio kassar på två matcher. Dessutom är det inte några dödliga offensiver de sitter inne med. Med viktiga poäng på spel tror jag det kan bli rätt så avvaktande och försiktigt inledningsvis. Då kommer det tidigt gå att spela ö2, ö1,75 eller liknande om matchen öppnar upp sig. Jag tycker inte det är rimligt att överspelet ska vara såhär pass nedtryckt som det är, tror det är större chans än vad oddsen säger att det blir under 2,5 mål här.

This is the stats tab
This is the post tip