Sirius tar emot Degerfors på söndagen.
Mitt speltips: Över 3,5 hörnor för Degerfors. FInns under fliken för hörnor.

Riktig måstematch för bottenstriden. Vinner Sirius är det sex poäng upp till kval för Degerfors med 15 kvar att spela om. Ska såklart extremt mycket till att de plockar in ett sånt försprång. Om Degerfors å andra sidan vinner är de uppe på samma poäng som Sirius.

Tycker Sirius är ett bättre lag över tid, men 1x2-oddsen är lite för låga på hemmalaget tycker jag. Samtidigt litar jag inte på Degerfors att ta poäng. Vänder mig istället till hörnmarknaden.

Degerfors har haft fyra eller fler hörnor i 15/24 matcher. I sommarmötet mot Sirius på hemmaplan hade de tio hörnor. Mot ett par topplag borta och i några matcher där de försvarat ledning har de inte nått upp till fyra egna hörnor. Men här känns det som en låg lina att slå. De måste som sagt framåt för att försöka vinna. Sirius kommer säkerligen ha mest boll, men de saknar viktige mittfältaren Stensson. Hans passningsspel är viktigt för lagets förmåga att kontrollera matcher. Även en avstängning i backlinjen.

15/24 gånger har Sirius släppt till 4+

Sirius har släppt till fyra eller fler hörnor i 15/24 allsvenska matcher. Är ett lag som gillar att ha boll, men de är inte ett extremt lag. Kommer säkert kontrollera matchen mest, men ser inte att de har 65% boll och trycker ner Degerfors hela matchen. Bortalaget lär definitivt få sina perioder under matchen där de har mer boll och trycker ner Sirius mer.

Degerfors är normalt ett lag som vill trilla en del boll. Ibland uppträder de dock lite mer pragmatiskt när tabelläget är extra svårt. Så skulle det kunna bli här - dvs att de backar hem och satsar på kontringar. Men de måste ändå gå för segern och Sirius är trots allt inte ett topplag. Så över 90 minuter borde Degerfors skrapa ihop tillräckligt många anfall för att slå en såhär pass låg hörnlina.

Speltips: Över 3,5 hörnor Degerfors.
This is the stats tab
This is the post tip