Båda lagen kommer ifrån segrar i Svenska Cupen i veckan där flertalet spelare kunde vilas. Tabelläget ser väldigt bra ut för Djurgården och det gäller att fortsätta i samma tempo. Snart ställs de inför ett tight spelschema när laget ska in i Europa och då vill de nog ha befäst sin plats i toppen. Sirius har inte mycket att spela om längre, de har gjort en stabil säsong och kan enbart fokusera på att utveckla sitt spel och sina spelare. Två senaste matcherna i Allsvenskan har inneburit förluster för Sirius, frågan är om laget klarar av att ta poäng mot Djurgården?

Det var lite sega ben efter tungt matchande för Djurgården. Både seriematchen mot Elfsborg och cupmatchen mot Örebro Syrianska såg spelet inte lika energiskt ut som tidigare. Trots det blev det två segrar. Detta blir sista matchen för Djurgården innan de går ut i Europa då är det väldigt viktigt med tre poäng.

___

Tror att Djurgården kör på redan från start och visar klasskillnaden. Djurgården är vana med konstgräset och vi lär få se en liknande matchbild som när BK Häcken var på besök. Gäller att Sirius är med från start men Djurgården har bättre spelare på varje position så Sirius räcker inte riktigt till. En halvtidsledning ser jag som fullt rimlig för bortalaget.

Spel: Djurgården att ha ledningen efter den första halvleken till 2,25 hos Pinnacle

This is the stats tab
This is the post tip