Då beger vi oss till Uppsala där Sirius tar emot Djurgården på Studenternas. Mycket folk väntas på plats efter påskfirandet och det råder harmoni i båda klubbarna efter en stark premiär.

Sirius har ett ungt spännande lag som leds av Christer Mattiasson och spelet har sett bra ut mestadels. Det är ett spelande lag som är lite rakare i år vilket gör att de skapar betydligt fler målchanser. Däremot så har man fortfarande mycket att jobba på i defensiven och framförallt att kunna stänga matcher. I premiären mot IFK Norrköping så imponerade man över 90 minuter och det hade inte varit orättvist att få med sig en trepoängare på bortaplan. Gillar framförallt Joakim Persson som har en anmärkningsvärd snabbhet som skapar problem för alla motståndare, sedan finns också Tashreeq Matthews som börjar nå sin topp igen efter att ha varit skadad en del.

Gästerna Djurgården vann komfortabelt i premiären mot BP. En match där Djurgården totaldominerade i första halvlek med en snabb återerövning och lät aldrig BP komma till tals. I andra halvlek togs en bekväm 3-0-ledning och då började BP komma in i det när Djurgården slappnade av. Det blev iallafall en lyckad premiär för Djurgården som nog ser framemot lite mer utmaning här.
Djurgården har ett stjärnspäckat lag som har många bra alternativ på flera positioner. Mestadels har det handlat om vem som ska spela 9:a men också mittfältsrollerna. Senast fick Oliver Berg agera som spjutspets vilket han gjorde det riktigt bra med Edvardsen till höger och en stekhet Wikheim till vänster. Där bakom fanns Hampus Finndell som hamnat lite i skymundan på sistone, han tog dock chansen och hamnade i rampljuset efter två mål. Känns som Djurgården blir minst lika starka som förra året och på konstgräs är de alltid att räkna med.

Inga nya skador att rapportera från Sirius eller Djurgården.

Förväntar mig ett högt tempo med två spetsiga offensiver

Ser framför mig ett Sirius som verkligen vågar på hemmaplan och inte visar någon respekt mot Djurgården. Det kommer att gå fort på konstgräset och det kommer bli ett rakare och mer snabbt spel från Sirius vilket gör att matchbilden blir mer öppen. Djurgården har vi sett tidigare i Europa hur duktiga de är på omställningar samtidigt som defensiven kanske inte fungerat lika bra i år som förra året. Förväntar mig mål här från båda håll och det ska bli kul att se hur mycket defensiven får jobba i båda straffområdena.

Spel: Över 2.5 mål till 1.76 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip