Elfsborg att vinna, med insatsen tillbaka på kryss, blir mitt spel i lördagens enda allsvenska match. Samma spel som asian 0 alltså. Finns hos LeoVegas , 888sport och Unibet .

Matchen spelas på konstgräs, vilket är normalunderlaget för båda. Bägge lagen spelade också i onsdags och har därmed fått lika lång vila, så inget omedelbart som sticker ut där.

Men jag gillar Elfsborg den här säsongen. Rekade spel på dem mot Östersund förra helgen och hade även ett privat lir på boråsarna mot Örebro. Uppe i Östersund löste de +0,5, men misslyckades att göra två mål (vilket jag rekade), då matchen slutade 1-1. Hade dock bud på segern där med bland annat två stolpskott. Min xG-källa säger att Elfsborg "vann" den staistiken med 1.44 mot 0.52. Körde sedan över Örebro i en rättvis seger. Cibicki levererade mål, precis som Hummet - viktigt. Truppläget är bra nu, bara Frick som saknas.

I veckans bortamatch nere i Falkenberg saknade Sirius Daniel Jarl, Stefano Vecchia, Robert Åhman Persson, Sam Lundholm och Christer Gustafsson (utgick tidigt). Ur den femman hade nog tre-fyra spelare startat om de varit friska. Samtliga saknas nu igen. Jobbiga avbräck för en trupp som åtminstone på pappret är en av de svagare i serien. Framför allt ledaren RÅP saknas.

Sirius fick bra utdelning med sex poäng på de två första allsvenska matcherna. Framför allt bortasegern mot Kalmar kändes något tursam sett till hur det faktiskt såg ut. Därefter blev det hedersamma förluster mot AIK och MFF innan det mållösa Falkenbergskrysset nu senast (Falken var nog närmare segern där). Jag tror Sirius kommer kliva in i en tuffare resultatmässig period. De behöver verkligen jobba för varje mål/seger och är rätt så beroende av att Haglund bidrar med sin tyngd i offensivt straffområde. Bakåt känns det inte direkt vattentätt.

Elfsborgs defensiv är förvisso inte heller någon av de starkare i serien. Offensivt känns de dock starkare än Sirius för dagen. Levi har inlett vasst, Cibicki är bra, Kabran har börjat visa saker, vilket även Hummet gjort. Bakom dessa finns en sån som Lundevall som har hög grundpotential och Jesper Karlsson (som iofs knappt visat något alls i Elfsborgströjan, men ska ju finnas en spelare där någonstans). Den delen känns vassare än Sirius dito.

Tror inte något av lagen kommer hålla nollan och att det här kan bli en match där det handlar mer om att göra fler än man släpper in. Överspelet kan nog vara bra också. Men känslan är att Elfsborg är lite mer spetsiga offensivt och kommer kunna såra Rydströms försvar mer än vad hemmalaget kommer såra boråsarnas.

1-2?

Speltips: Elfsborg med asian handicap 0 - odds 1.73 hos LeoVegas , 888sport eller Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip