Två konstgräslag som visat sig svårslagna under inledningen av säsongen. Men de skiljer sig ändå åt, Sirius prenumererar nämligen på oavgjorda resultat medan Elfsborg har uppradat vinster. Sirius började säsongen starkt med prestationer med stort övertag där det bara var målen som saknades för vinster. Sedan dess har de hamnat i en negativ trend där de spelmässigt varit väldigt svaga med en låg backlinje, samtidigt som de aldrig kommit till de där kontringslägena de vill åt i sin trio. Medan Elfsborg å sin sida fullständigt öst i sin offensiv samtidigt som defensiven visat sig stark. De nämns ofta att Elfsborg är att räkna med, men nu känns det mer på riktigt.

Sirius hämtade upp 2-0 till 2-2 mot Kalmar i veckomatchen. En match där hemmalaget var klart bättre medan Sirius fortsatt har det väldigt tufft att komma upp i nivå. De har blivit lite för låga i långa perioder samtidigt som de haft svårt att få fast bollen i offensiven. Den raka kontringsstarka fotbollen har inte mynnat ut i speciellt mycket hittills. Däremot så har man med sig bra prestationer framförallt på konstgräset förutom senast på hemmaplan mot BK Häcken. Hoppas vi får se det rätta Sirius nu på Studenternas.

Gästerna Elfsborg stod för en ny strålande insats mot Halmstad. Efter att Halmstad tog ledningen så var det bara Elfsborg för hela slanten. Det stod 0-1 efter första halvleken men därefter var det en riktig målkavalkad med hela sex mål framåt. Yttrarna Jeppe Okkels och Jacob Ondrejka spelar på en hög nivå med mycket kreativitet och rörelse. Där får Sirius se upp som redan har ett rätt så rörigt försvarsspel. Det mesta stämmer för Elfsborg och vinner man även denna match så börjar man befästa sig i toppstriden.

Målchans på målchans - Utdelning i andra halvlek?

Blickarna dras direkt mot överspelen när man ser dessa två lag spela, det är ofta chans på chans åt båda håll och det går fort på konstgräset. Nu har många av Sirius matchers överspel påverkats av ineffektivitet och en strålande Tånnander i målet, men nu måste Sirius börja vinna matcher och på hemmaplan kommer de inte direkt avvakta här. Två kontringsstarka lag i grunden där det speciellt blir svängigt vid ledning/underläge, jag tror det kan öppna upp sig i andra halvlek här mellan ett Sirius som behöver ta sin första trepoängare och ett Elfsborg med grymt självförtroende. Det finns mycket individuell kvalitet i båda lagens yttrar, det lär finnas de rätta ytorna för bra utdelning här.

Spel: Över 1.5 mål i andra halvlek till 1.98 hos Nordicbet
This is the stats tab
This is the post tip