Äntligen är Allsvenskan här igen!

Premiär på Studenternas IP där Sirius tar emot nykomlingarna GIF Sundsvall.

Sirius har haft en väldigt rolig försäsong offensivt där Christian Kouakou haft lite lekstuga. En blek insats mot Kalmar FF i cupen annars tycker jag de har sett bra ut och har en stabil trupp. Har fått in både etablerade spelare i Filip Rogic, Patrik Karlsson Lagemyr, Tommi Vaiho, Kevin Wright samt en del yngre spelare med potential. Fick även en sen signering i Isak Ssewankambo. Har tappat ett par spelare som haft viktiga roller: Nahom Netabay, Adam Ståhl och Jacob Ortmark. Tycker ändå att spelarna de fått in och laget i sig ser starkt ut. Hade nog velat se lite mer förstärkningar på försvarssidan för att titta högre upp i tabellen. Jag tror dock vi får se en hel del underhållning från Sirius på Studenternas i år.

Sundsvall har laborerat lite på försäsongen mellan högt och lågt samt med olika uppställningar med blandade resultat. Mestadels skulle jag ändå säga att de blivit rejält synade med ett naivt passningsspel och avsaknaden av spets. Spelbolag, journalister och experter verkar alla säkra på att Giffarnas sejour i Allsvenskan blir kort. Tycker heller inte att man imponerade i Superettan. Tungt också med Linus Hallenius långtidsskada och nu har man fått in Joe Corona som lösts via en specialdeal där Houston Dynamo behövt frigöra sitt lönetak för en annan spelare (ST-sport). Med tanke på hur tunn truppen ser ut så ser vi nog Joe Corona på en startplats till andra matchen, men tror det behövs lite mer tid för att vara fullt redo för premiären. Annars är det flertalet rutinerade spelare som anslutit i form av Rasmus Lindqvist, Saku Ylätupa, Forrest Lasso och Oscar Linnér. Vilket helt klart behövdes men trots det tror jag det blir tufft för GIF Sundsvall i år.

Båda lagen ser ut att möta varandra i 3-5-2 där jag kan tänka mig att Åhnstrand väljer att ta ett kliv tillbaka och låter Sirius föra matchen och man satsar på kontringar matchen igenom. Ett heltaggat Sirius med hög press kommer göra det jobbigt för Sundsvall att hålla i bollen vilket kommer behövas för att orka matchen igenom. Kan tänka mig att Sundsvalls 3-5-2 mer kommer se ut som ett 5-3-2 i matchen med för låga wingbacks. Har Åhnstrand några andra ess i rockärmen? På försäsongen vann Sirius med 1-4 på bortaplan och visst lär det inte se likadant ut denna gång. Sundsvall ska ha nästintill ordinarie trupp där Hallenius såklart inte är med. Skadeläget i Sirius är inte helt optimalt tyvärr. Murbeck missar, Mathisen missar och försvaret är därmed tunt. Jag tycker dock att Sirius har bättre spelare på nästan varje position och bortalagets offensiva hot är för få för att utnyttja Sirius försvar.

Jag väljer att hålla det enkelt.

Sirius vinner matchen till 1.80 hos Nordicbet

Har ni åsikter eller frågor? Kommentera gärna.

TV: Allsvenskan och fyra miljoner extra på Europatipset!




This is the stats tab
This is the post tip