Sirius och Häcken i ett mittenmöte där Sirius behöver en pinne för att säkra kontraktet.

Senaste mötet
Häcken - Sirius 1-2

Allsvenskan
10. Häcken 28 9 9 10 46:42 36
12. Sirius 28 9 7 12 34:49 34

Sirius hemma
14 6 2 6 18:19 20

Formen
F, F, F, V, O

Senaste match
Sirius - IFK Göteborg 3-3

Häcken borta
14 3 6 5 17:22 15

Formen
F, O, F, V, O

Senaste match
Malmö FF - Häcken 2-2

Sirius trupp

– Patrick Nwadike, David Mitov Nilsson, Tim Björkström och Sam Lundholm är fortsatt otillgängliga. Sedan kommer vi att testa Yukiya Sugita under förmiddagen. Det som sticker ut annars när det kommer till matchtruppen är att Aron Bjarnasson kommer vara med i sin första allsvenska matchtrupp någonsin. Aron är tillgänglig för att göra ett inhopp i matchen.

Häckens trupp

Läget i laget:
Ture Widestrand (huvud), Ali Youssef (knä), Nasiru Mohammed (knä), Samuel Gustafson (lår) saknas. Leo Bengtsson är åter efter avstängning, men Erik Friberg saknas av samma anledning. Joona Toivio och Johan Brattberg är sjuka. Tobias Heintz gör truppcomeback efter längre skadefrånvaro

Truppen:
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Franklin Tebo Uchenna, Tobias Carlsson, Godswill Ekpolo, Valgeir Fridriksson, Rasmus Lindgren, Johan Hammar, Kristoffer Lund, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Benie Traore, Jasse Tuominen, Patrik Wålemark, Leo Bengtsson, Samir Maarouf, Tobias Heintz, Oskar Sverrisson, Alexander Jeremejeff.

Vi har två klubbar som lämnat krissituationer under säsongen för att nu kunna spela ganska avslappnat under de sista omgångarna. Sirius behöver en poäng på två matcher för att säkra allsvenskt spel 2022, detta efter att Degerfors och Halmstad gått upp på 31 poäng, dvs tre poäng bakom Uppsalalaget.
Att Daniel Bäckström är rätt man för Sirius är jag övertygad om. Han har byggt ett fint spelande lag som, om de kan skärpa till defensiven, kan bli ännu bättre nästa säsong. Laget slog Mjällby borta och spelade 3-3 i en smått galen match mot Blåvitt nu senast. Jag tror att taktiken i dag blir ut och köra, ha kul och spela ut. Från båda lagen. Det är två lag som har sin styrka i offensiven snarare än defensiven i år och även Häcken har varit ganska målglada. Torsk 1-4 mot Kalmar, 2-0 hemma mot Degerfors och nu senast 2-2 borta mot Malmö FF.
I tabellen så kan Sirius gå förbi Häcken vid seger och min feeling är definitivt att det kan ske. Samtidigt så räcker det som sagt med en poäng för att göra jobbet här. Motivation brukar så klass brukar man säga och det tror jag kommer att märkas i kväll. Sirius vill INTE riskera att åka ned på allsvenskt kval i sista omgången mot AIK. Sedan ska det så klart mycket till, att både Degerfors och Halmstad vinner sina matcher, men ändå.

SPELTIPS
Jag spelar Sirius asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 1.96 hos Pinnacle (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip