Ett desperat Sirius som inte har något mellanläge ska återigen jaga första segern på Studenternas, senaste hemmamatchen var det nära men nu kommer väl trean?
Det är alltid väldigt rakt på i offensiven hos Sirius medan defensiven släppt oerhört mycket målchanser senaste fem matcherna. Tror inte direkt på några större förändringar i spelet utan hemma mot Halmstad blir det nog samma offensiv i hopp om tre poäng. Gästerna Halmstad har trots allt tre segrar trots en del ojämna prestationer, bäst har man varit på hemmaplan mot storlagen.

Senaste match: Mjällby - Sirius 3-0 (Expected goals (xG)1.33-1.78)
En match där Sirius hade goda möjligheter på förhand att ta poäng vilket oddset indikerade på när Mjällby valde vila lite spelare samt lite fokus på cupfinalen. Men med tafatt försvarsspel så kunde Mjällby göra både 1,2 och 3-0 redan i den första halvleken. Det var snabbt godnatt för Sirius som skapade flest målchanser när redan matchen var “färdigspelad” vilket också kan synas i de underliggande siffrorna.

Senaste match: Halmstad - Malmö FF (Expected goals (xG) 0.29-1.98)
Halmstad gjorde som de brukar på Örjans Vall. Stå emot bra mot storlagen och detta skulle inte bli något underlag. Däremot är Malmö FF så oerhört bra i år och skapade hela 20 skott. Det skulle dock dröja ända tills den sista minuten innan vinstmålet skulle komma. Visserligen tungt att åka på förlusten så sent men starkt att kunna stå emot så länge.

Truppstatus:
Halmstad har inga skador eller avstängningar att rapportera. Imponerande.
Sirius saknar flera spelare sedan tidigare som ännu inte är tillbaka. Stensson klev av träningen i veckan, men verkar komma till spel. Glädjande att Joakim Persson spelade från start senast. Välkommet tillskott.

Ett annat Sirius och ett annat Halmstad

Här tror jag vi får se ett mer påkopplat Sirius redan från start som kommer ösa framåt. Med all den snabbheten som finns i laget så finns inga andra växlar. Medan Halmstad inte kommer att vara lika avvaktande och defensiva som de varit på hemmaplan. Utan här ser de sin chans att straffa ett Sirius som har allt annat än ordning på sitt försvarsspel. Förväntar mig minst ett mål i den första halvleken på det snabba underlaget.

Spel: Asian över 1 mål i första halvlek till 1.93 hos Pinnacle