Sirius 1X mot IFK Göteborg spelas. Samma spel som asian +0,5. Spelet rättas som vinst om Sirius vinner eller tar poäng.

En härlig match väntar i Uppsala. På något sätt ringar väl den här matchen in mycket av det som är det roliga med Allsvenskan - att serien är så oberäknelig. Bottentippade IFK Göteborg har imponerat stort i säsongsupptakten. Hade någon för ett par veckor sedan sagt att IFK skulle vara oddsfavoriter borta mot Sirius...
När oddsen kom var Sirius trots allt knappa favoriter. Men efter bland annat Blåvitts AIK-slakt i måndags har oddsen droppat på bortaseger. Att Sirius fortsatt dras med skador på Robert Åhman-Persson, Christer Gustafsson, Jarl, John Junior och Vecchia hjälper knappast.

Men Blåvitt har också skador:
Robin Söder, Affane, Vibe, Seb Eriksson och Barny saknas. Det är fem av de mest seniora spelarna i truppen. Nu har ynglingar som Benjamin Nygren, Karlsson-Lagemyr och Alhassan Yusuf charmat fotbollssverige hittills. Men en så pass ung trupp kommer vara ojämna i sina prestationer. Och det är en sak att ställas mot svenska mästarna som underdog på hemmaplan med allt att vinna. Att åka till Uppsala för en oglamourös bortamatch som favoriter med en del att bevisa/förlora är något helt annat. Blåvitt har inte vunnit på bortaplan hittills i år. Jag avvaktar innan jag köper att den här Blåvittupplagan ska vara ett lag för övre halvan. Verkar vara bättre än vad den samlade expertisen trodde inför säsongen, men mot exempelvis (ett svagt) AIK senast fick de ett par mål till skänks av ett virrigt AIK-försvar.

Sirius åkte på en tung smäll (4-2) mot Elfsborg senast. Boråsarna var fina och Levi + Cibicki drog upp hål i Sirius försvar. Rättvis Elfsborgsseger där. I de övriga förlusterna har Uppsalalaget matchat AIK (2-1-förlust) och Malmö (1-0-förlust) på ett okej sätt. framför allt mot AIK hade de lätt kunnat få med sig poäng. Det är på hemmaplan Sirius ska ta sina poäng den här säsongen. Bör ha hygglig chans att nypa poäng hemma på konstgräset.

Kryss är nog relativt okej för båda lagen, 2-2?

Speltips: Dubbelchans 1X - 1.72 bet365

This is the stats tab
This is the post tip