Speltips: IFK Göteborg X2 (+0.5) till 1.75 hos Pinnacle

________

Sista matchen innan uppehållet och det är en superviktig match att vänta för både Sirius och IFK Göteborg som haft en tuffare vår och är indragna i bottenstriden. Till denna match har IFK Göteborg en ny tränare i form av Jens Askou. Han kommer närmast från en degradering i AC Horsens, således kanske ett vågat val av tränare. Kanske är det en fördel att ta någon som precis varit i samma sits, samtidigt som det känns lite riskabelt med tanke på utfallet. Nu kommer iallafall Jens till en klubb med betydligt större resurser och en trupp som inte ska åka ur. Fokuset kommer bara vara att ta poäng och då tror jag inte direkt på någon sprudlande fotboll under hans första tid i klubben. Hemmalaget Sirius har nu två raka segrar efter en riktigt kaosartad vår, nu lever hoppet och trots två lite svagare insatser har det trots allt blivit sex poäng.

Senaste match: Sirius - Värnamo 2-0 (Expected goals wyscout: 1.58-1.63)
Försiktigare första halvlek där Bjarnason kunde trycka in 1-0 snyggt utanför straffområdet, inte direkt första gången man såg ett sådant kanonmål av Bjarnason. Därefter hände inte speciellt mycket fram tills strax innan halvtidsvilan där Sirius fick en väldigt tveksam straff till 2-0. Värnamo skapade en del bra chanser men tvåmålsledningen var för svår att hämta upp.

Senaste match: Göteborg - Mjällby 0-1 (Expected goals wyscout: 0.70-0.40
En svag match av Blåvitt som uppträdde energifattigt trots hemmaplan och allt stöd de fick av publiken. Väntade mig mer efter en sådan stark hemmamatch man gjorde mot Hammarby. Men Mjällby kunde stänga ner Blåvitt bra och det såg ut att sluta 0-0 men en otrolig cykelspark skulle vara skillnaden å Mjällby kunde gå därifrån med tre poäng efter en uddlös slutforcering av Blåvitt.

Truppstatus
- Adam Carlén (avstängd) och Emil Salomonsson missar matchen utöver de långtidsskadade.
- Sirius har inga nya skador eller avstängningar att rapportera om.

Den klassiska tränareffekten landar rätt hos Blåvitt?

Vi alla vet hur det så gott som alltid blir en effekt direkt av en ny tränare. Det blir en annan tro, ny energi och spelarna som kanske varit ute i kylan tidigare ges en ny chans. Tycker heller inte IFK Göteborg varit speciellt dåliga, de har förtjänat betydligt fler poäng och har haft en del otur med skador vilket påverkat insatserna. Sirius har trots allt fått med sig poängen nu på sistone men tycker att prestationerna inte varit särskilt imponerande utan här tror jag att IFK Göteborg har goda chanser att ta poäng. Hoppas att Jens Askou håller det enkelt här och säkrar minst en poäng på bortaplan.

Speltips: IFK Göteborg X2 (+0.5) till 1.75 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip