Serieledarna IFK Norrköping reser på söndagen till Uppsala för bortamatch mot Sirius.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. Finns till bra odds hos 888sport och bet365 .

Peking har över 2,5 mål i fem av åtta matcher hittills.
Sirius har över 2,5 mål i fyra av åtta matcher hittills.

Sirius har sett väldigt pigga ut hittills. Sugita, Vecchia, Björnström, Elias Andersson, Netabay och Saeid bildar en offensiv som faktiskt känns helt okej. Saknar väl den där vassa målskytten (kan Igboananike komma igång?) som sticker ut rejält, men som lag skapar de alltid en hel del målchanser. Kommer från två mållösa bortamatcher (0-0 mot Bajen och 0-1-förlust mot AIK) men tycker inte det ska vara någon direkt fara med formen. Rydström spelar en passningsorienterad fotboll där de vill skapa lägen tack vare egen förmåga snarare än att lita på motståndarmisstag.

Peking öser på:
- Leder serien med sju poäng.
- Gjort flest mål i serien (fem fler än närmsta lag!).
- Högst siffra för expected goals (skapat bäst målchanser totalt sett).
- Släppt in minst mål i serien.
- Lägst siffra för expected goals against.

Jens Gustafsson har hintat om att han kan komma att börja rotera mer framöver. Mestadels spelat samma lag hittills. I torsdags tvingades Thern bryta matchen tidigt, kanske blev han det första offret för det tajta matchandet? Är inne i ett sjok av matcher som ser rätt enkla ut på pappret, så kanske passar han på att vila någon spelare här. Kankse kan det öppna lite för Sirius här, ett Sirius som dessutom har en dags extra vila jämfört med Sirius.

Framåt är Norrköping väldigt vassa med Haksabanovic, Nyman och co. Nu är även Levi frisk, vilket gör att det finns ännu fler alternativ att laborera med.

Klart Norrköping är motiverade favoriter här. Jag vågar dock inte nypa raka tvåan. Sirius har tidigare i år stått upp mycket bra mot lag som DIF och BK Häcken. Tror de har mycket goda chanser att näta här. Med tanke på Pekings form är det svårt att se laget gå mållösa också. Så bra chans på att båda lagen gör mål här, då ligger överspelet bra till för att sitta. 1-2, 2-2, 2-1 eller 1-3 känns som tänkbara resultat här i min bok.

This is the stats tab
This is the post tip