Kalmar FF gästar Sirius på lördagen.
Mitt speltips: Kalmar FF vinner hörnstatistiken. Finns hos LeoVegas , Unibet eller Casumo .

Rydströmderby. Två lag som gärna håller i bollen och lirkar sig fram till målchanser snarare än spelar rakt. Tycker det finns värde på hörnmarknaden, där Kalmar FF i skrivande stund är klara "underdogs".

Smålänningarnas "hörnmatcher" hittills (Kalmars siffro först):
10-1 mot Östersund.
8-5 mot Degerfors
3-1 mot Örebro.

Vi har bara spelat tre matcher, så det är tidigt att dra slutsatser. Men Kalmar har näst högst hörnsnitt efter Malmö. De har också släppt till klart minst egna hörnor per match hittills.

Sirius "hörnmatcher" (deras siffror hörst):
2-5 mot Norrköping.
3-5 mot Halmstad.
4-8 mot Häcken.

Snittar 2.83 egna hörnor per match hittills, näst lägst i hela serien. Bara Östersund och Elfsborg har släppt till fler defensiva hörnor hittills. Saknar defensive mittfältaren Hellborg, som är avstängd. Han har bland det högsta snittet i hela serien vad gäller passningar per match och är viktig för att Sirius ska ha sitt bollinnehav. Knappast ett plus att han är borta då det ska in en ny spelare som kanske inte är lika skicklig och passningssäker. Med förmodat lägre bollinnehav blir det mindre chans att bygga anfallen på det sätt Sirius vill - vilket är vad som i slutändan är det hörnorna brukar komma av.

Att matchen spelas på konstgräs lägger jag inte så stor vikt vid då Kalmar visade mot Degerfors att de kan hantera även det underlaget.

Det är tidigt på säsongen och statistiken efter tre matcher ska tas med en nypa salt. Men i fjol låg Sirius i toppen vad gäller skapade hörnor och de var även ett av lagen som släppte till minst hörnor. Sirius hade högst bollinnehavssnitt medan Kalmar FF hade lägst. Såhär långt har Kalmar högst bollinnehavssnitt och det är bara att konstatera att Rydström har överfört Siriusspelet till Kalmar FF vad det verkar. När det gäller hörnspel finns alltid en slumpfaktor som är svår att konstatera och om vi får en matchbild där Kalmar leder länge är det troligt att de kommer falla tillbaka och att Sirius kommer vinna hörnstatistiken. Men jag tror det här blir en jämn och målsnål match som kan gå hur som helst 1X2-mässigt. Om en stor del av matchen står oavgjort tycker jag Kalmar ska ha väl så goda chanser som Sirius att vinna hörnmatchen och att vi då får 2.28 på att det händer känns väldigt bra. För mig ska hörnoddsen vara betydligt jämnare än så.

Speltips: Kalmar FF vinner hörnmatchen.

This is the stats tab
This is the post tip