Kalmar FF tar emot Sirius i cupavslutningen.
Mitt speltips: Sirius vinner, med insatsen tillbaka på kryss. Bethard .

Den som vill vara lite djärvare kan ta raka tvåan till högre odds. För Sirius utgångsläge är enkelt:
- Vinst ger gruppseger.
- Kalmar vinner gruppen om de undviker förlust.

Så egentligen kanske krysset är ett "dött" resultat, men jag väljer ändå DNB här trots allt.

Varför tror jag då på Sirius?
Kalmartruppen har senaste veckan varit covid-drabbad. Förra helgen tvingades Rasmus Elm göra "comeback" som utfyllnadsspelare på bänken. Flera nyckelspelare saknades. Under veckan har flera spelare fortsatt saknats när laget tränat. På fredagen kom några tillbaka, men det är oklart hur många som är spelklara på söndagen och i vilket skick de är i. Att tappa en träningsvecka mitt under försäsongen är inte optimalt såklart.

Sen är det så att i grunden tycker jag inte det skiljer några mil mellan de här lagen. Kalmar var kanske den stora överraskningen i fjol då de la om spelet under Rydström totalt. Spelade en trevlig och rätt vägvinnande fotboll. Tappat halva startelvan sedan dess och behöver nu bygga om. Visserligen fått in ett par spännande namn i truppen, men det lär ta ett litet tag innan allt sitter.

Sirius tappade två ledningar mot Trelleborg förra helgen. Hade ett stort spelövertag och borde nog vunnit med normal utdelning, hade de gjort det hade de klarat sig på kryss här. Men tycker det ser okej ut spelmässigt och truppmässigt. Zeidan och Kouakou är kvar som nyckelspelare och de har fått in Rogic som kan bli en nyttig truppspelare. Det tunga tappet de har är Ortmark som gått till Norrköping, men han har ersatts av Rogic.

Så om det varit optimala förutsättningar för bägge lagen hade Sirius definitivt haft chans här i min bok.

Covidstrulet i Kalmar är något oddsmarknaden vet om, så oddset är nog viss mån justerat för att Kalmar haft en stökig uppladdning. Vi får se när Kalmars trupp kommer vilka som kan spela. Mitt resonemang här är att även om de får ihop ett bra lag där nyckelspelarna är tillbaka kommer sjukdomen ha satt vissa fysiska spår på en del spelare.

Därför tycker jag Sirius som tydlig underdog är ett klart bra spel här.

Speltips: Sirius vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort.

This is the stats tab
This is the post tip