Malmö FF gästar Sirius på måndagen.
Mitt speltips: Under 3 mål asian. Spelet finns under asian-fliken och innebär att du får pengarna tillbaka om det blir exakt tre mål i matchen. Vinst på spelet vid noll, ett eller två mål. Förlust på fyra eller fler kassar.

Initialt tänkte jag att det här är en match som luktar mål. Men efter att ha funderat på omständigheterna runt matchen har jag svängt, tycker 3.0 är en tuff lina. För att spelet ska förlora behöver matchen innehålla fyra mål. Det har hänt i sju av 20 MFF-matcher hittills. För Sirius är det fem matcher som haft fyra eller fler mål. Den statistiken betyder inte så mycket i just den här matchen, men något säger det.

Tycker Malmö FF släppt till extremt få målchanser senaste matcherna. Två nollor senaste tre, enda insläppta målet kom mot Mjällby i en match där de var totalt överlägsna. Mjällby lyckades göra en kasse på en fast situation, kom till totalt två avslut på hela matchen. Även Djurgården skapade rätt lite mot MFF senast. Sirius har en rätt fin offensiv och bra underliggande siffror. Men de har en tendens att kunna vara lite ineffektiva. Ser det inte som helt otänkbart att Malmö faktiskt håller nollan här.

Sirius är också i allra högsta grad indragna i bottenstriden och det bör väl prägla deras matchplan en del. Borde vara lite mer försiktiga än vanligt, borde inte vilja ha en hawaiimatchbild där chanser byts. Sedan de fått in Castegren tycker jag det sett lite bättre ut defensivt. Spelar även rutinerade keepern Mitov-Nilsson nu pga skador, borde inte vara ett avbräck.

Offensiva problem i Malmö?

Malmö FF har en offensiv som på pappret är ruskigt fin. Det vet alla. Men haft lite problem med målfabrikationen senaste tiden. Skapade mycmet mot Mjällby, men nollades. Mot Djurgården skapade de väldigt lite och nollades igen. Cupmatchen i veckan (reservbetonad elva) ska inte kunna ge några svar, men de som eventuellt gavs var inte positiva i alla fall. Tycker väl de allsvenska prestationerna varit rätt okej trots en svag tabellrad. Skulle kunna ligga en offensiv urladdning runt hörnet.

Men sett till vad jag sett senaste tiden:
Kiese-Thelin som inte riktigt kommer in i spelet, Nanasi med inte samma hysteriska form som tidigare, lite samma sak på Taha Ali... jag är inte säker på att det MFF har tre gjorda mål i sig en bortamatch på konstgräs. Får in Oliver Berg och det kan ju bli kanon. Men det trodde nog många att det skulle bli i Djurgården också. Så innan vi sett det i matcher tänker jag inte räkna hem det. Han har varit i klubben en vecka och kommer säkert behöva lite inskolning innan han är 100%.

Så med tanke på bra chans för MFF-nolla samtidigt som offensiven haltar tycker jag under 3.0 till nära dubbelt är en mycket bra startposition. Viktiga poäng på spel för bägge lagen, så inte otänkbart att det blir lite ställningskrig inledningsvis.

Speltips: Under 3.0 asian.
This is the stats tab
This is the post tip