Östersund gästar Sirius på lördagen.
Mits speltips: Östersund vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort. LeoVegas , Unibet eller Expekt . Ger i skrivande stund 4.30.

Ja, Östersund är seriens sämsta lag. De har 0-1-9 på de tio senaste (en cupmatch mot BP inkluderat). På bortaplan har de 0-2-6 den här säsongen. Sämst på i stort sett allt i den här serien. Men någonstans frågar jag mig ändå - hur lågt ska motståndarna stå mot ÖFK egentligen? För Östersund kommer såklart ta några poäng på de matcherna som är kvar. Jag tycker Sirius står för lågt här helt enkelt.

Trots tabellraden har Östersund "bara" sex poäng upp till kval. Ser såklart väldigt mörkt ut, men chansen finns trots allt i teorin fortfarande. Har nu under uppehållet bytt tränare då de plockat in rutinerade norrmannen Per Roar Hansen. Vi har sett förut att den typen av rockader kan ge lite energi och blåsa liv i truppen. Tre av motståndarna nästa fem är Sirius, Örebro och Halmstad. Måste nog plocka minst fem-sex poäng de tre matcherna för att ha chans på nytt kontrakt. Får här tillbaka ett par spelare som var avstängda mot Norrköping. Dock frågetecken om Turgott kommer hinna tillbaka efter att ha kvalspelat natten till torsdag.

Sirius har vunnit fem matcher den här säsongen. Efter sju av nio möjliga poäng första tre har de alltså vunnit tre av 14. Gör det rätt bra efter sina förutsättningar, men är rätt så uddlösa och beroende av en sån som Kouakou för att hitta mål. Saknar här keepern Mitov-Nilsson (spelat 16/17) och Björkström (spelat varje minut hittills) så behöver möblera om lite i de bakre leden. Ersättaren till Mitov-Nilsson lär bli 19-årige Sveijer, som såg darrig ut i den enda match han fått hittills.

Klart att Sirius är rättmätiga favoriter mot Östersund. Men jag tror inte de bara slår Östersund enkelt utan vidare. Med ny tränare borde Östersund få in lite energi i truppen och jag tror de är redo att ge det här ett sista ärligt försök. Tycker det är högt att få runt 4.20-4.30 med insatsen tillbaka vid oavgjort då jag tror ÖFK har bättre chanser än så.

This is the stats tab
This is the post tip