Varberg tar emot Sirius på lördagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål + över 2,5 mål i matchen. Bethard , SpeedyBet eller FastBet .
Ett roligt sidospel: Varberg att få flest gula kort i matchen. Finns hos LeoVegas , Casumo eller Unibet .

BLGM + ö2,5 har skett i 10 av 17 matcher för Varberg.
För Sirius är siffran 11 av 17 matcher.

Tror på målrik match igen här. Sirius har grym form på offensiva spelare som Vecchia, Sugita, Saeid och Elias Andersson. Gjort mål i nio raka matcher. Bara MFF + Peking har gjort fler mål än Sirius. Spelar en väldigt underhållande fotboll med Rydström. Alltid offensivt ambitiösa.

Defensiven är väl vad som förhindrar Sirius att på allvar vara ett topplag den här säsongen. Bara två lag har släppt in fler mål den här säsongen. Blir stundtals kanske lite för naiva i sitt spel och saknar väl en riktigt bra målvakt.

Varberg har gjort mål i nio av de senaste tio matcherna. Är ett fysiskt starkt lag som sliter hårt i 90 + tillägg i match efter match, oavsett vilka spelare som får chansen att starta. Spelar rakt och är bra på att få in bollarna i boxen. Där finns en sån som Selmani, som är en klassanfallare.

Defensiven är väl inte lika bra. Bara ett fåtal hållna nollor och ingen de senaste nio matcherna. Sirius har tagit så pass många poäng att de bara behöver blicka uppåt resten av säsongen. Kan fortsätta jobba mot att kanske, kanske, kanske utmana om en Europaplats. Har i alla fall ingen kniv på strupen och de kommer garanterat komma till Varberg och försöka spela sitt vanliga spel.

Varberg har 20 poäng, vilket är bra hittills. Tabelläget är rätt så stabilt, även om varje poäng är viktig. Jocke Persson lär se det här som en match de bara ska ta poäng i.

Kan mycket väl se bägge lagen näta här. Och tror inte något av lagen är supernöjda med 1-1, så känslan är att vi får två lag som går för segern i det läget. 2-1 åt något håll eller mer än så känns tänkbart här.

Kortspelet: Varberg har flest gula kort i serien. Drar också på sig flest fouls per match. När lagen möttes i Uppsala drog de på sig fyra gula kort. Här tror jag Persson kommer beordra sitt lag till fysiskt spel för att störa Sirius formspelare Vecchia, Andersson, Sugita m.fl. Bara fyra lag har dragit på sig färre gula kort än Sirius.

This is the stats tab
This is the post tip