Speltips: X2 (+0.5 asian handicap) till 1.84 hos bet365

_____

Sirius fick äntligen sin första allsvenska seger i mötet mot Brommapojkarna senast. Efter fem oavgjorda och fyra förluster så var det läge för en trepoängare. Värnamo gillar däremot inte oavgjorda resultat utan har varvat vinster med förluster vilket även har givit 12 viktiga poäng. Ibland får man således börja offra mer och inte nöja sig med någon enpoängare för det kan bli farligt i längden.

Senaste match: BP - Sirius 1-2 (Expected goals wyscout: 1.14-1.55)
En svag insats i första halvlek av Sirius där BP fick alldeles för många öppna målchanser och rättvist kunde ta ledningen. De kunde dock kvittera relativt snabbt när BP gav bort ett uppspel och Sylisufaj kunde enkelt placera in kvitteringen. Därefter var det böljande spel där BP kändes hetast och också skapade farligast chanser fram till sista kvarten då Sirius fick ett par bra omställningslägen. Sirius kunde plocka alla poängen och det var helt oviktigt hur det såg ut här.

Senaste match: Hammarby - Värnamo 0-2 (Expected goals wyscout: 1.11-1.21)
När man som minst anar det så vaknar Värnamo till igen efter lite svagare prestationer. En match mot Hammarby där de visserligen hade lite tuffare inledning på matchen men därefter kunde agera stabilt matchen igenom och stänga ner Hammarby. Många fina passningar och kombinationer öppnade för ett snyggt ledningsmål av Gustav Engvall, därefter försvarade de sig bra och Hammarby kom aldrig riktigt nära innan man kunde punktera matchen. Imponerande seger av Värnamo som återigen visar ett härligt kombinationsspel och tålamod i bollinnehavet.

Varken Sirius eller Värnamo har några nya rapporterade skador eller avstängningar inför denna match.

Tror Värnamo börjar hitta stabiliteten och kan ta poäng två matcher i rad för första gången denna säsong

Sirius må ha gjort en del bra prestationer på hemmaplan bland annat mot Elfsborg och Halmstad där de med lite mer kvalitet i sista tredjedelen borde fått utdelning. Nu börjar läget ljusna mer och mer när Joakim Persson får mer speltid, Christian Kouakou nyligen tillbaka med fåtal minuter, Tashreq Matthews börjar se hetare ut. Men än är inte Sirius där, de kommer behöva mer tid för att spela ihop laget och få spelarna i rätt status. Jag tror uppehållet kommer lägligt för dem och nu handlar det om att vara försiktig med alla spelare som nyligen är tillbaka. Därav sneglar jag mer mot Värnamo som alltid står emot alla lagen och nu med Gustav Engvall som börjar hitta nätet blir de farliga. De vågar hålla i bollen och ha tålamod mot ett Sirius som bjuder på ytor. Nu har Värnamo aldrig fått med sig poäng i två matcher i rad men dåliga trender är till för att brytas och här ser man nog chansen mot ett spretigt Sirius.


Speltips: X2 (+0.5 asian handicap) till 1.84 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip