VSK gästar Sirius på måndagen.
Mitt speltips: Västerås att ha över 4,5 hörnor. Spelet sitter om Kalle Karlssons gäng har fem eller fler hörnor.

Skiljer en del i oddsen på det här utfallet, bet365 ger runt 10 punkter högre än andra bolag i skrivande stund.

Alla har väl koll på vad VSK är för lag vid det här laget. Underliggande statistik ser bra ut, de skapar mycket och släpper till lite. Men då de missat tre straffsparkar och ett antal öppna mål + klara lägen har de gjort få mål. Släppt in desto fler. Ingen vanlig tabelljumbo på så vis. Hade de haft ett par spelare som gjort rimligt antal mål sett till alla chanser hade de haft många fler poäng. Tycker inte det verkar som att spelarna slutat tro på det - gjorde en ny bra prestation mot Värnamo senast. Eftersom tabellen är så jämn finns alla förutsättningar att klättra i tabellen, ett par segrar i rad är inte omöjligt alls och hade i så fall tagit VSK över strecken.

För att spelet ska sitta behöver Västerås ha fem eller fler hörnor i den här matchen. Fem eller fler hörnor har de haft i sju av nio allsvenska matcher. Vunnit "hörnmatchen" i alla drabbningar utom en. Bara BP pch Malmö har haft fler skott inför den här omgången. Inget lag har haft fler blockerade skott. Har en hel del boll och bombar verkligen på med sina wingbacks med Gefvert i spetsen. Väldigt konsekventa i sitt spel, tar sig an alla matcher på samma sätt.

Sirius svajar

Sirius blandar och ger som de flesta lag den här säsongen. Var hypereffektiva mot AIK förra helgen och vann med 3-1. Följde upp med att, faktiskt, vara det sämre laget mot Blåvitt hemma (2-2). Inledde med två raka segrar men har därefter bara en seger på sju. Saknar Stensson, som är en viktig mittfältsmotor och kapten. Widgren utgick skadad och Nwadike är avstängd. Jocke Persson har missat sex raka matcher med hjärnskakningssymtom. Så något perfekt truppläge tycker jag inte det är för Sirius, helt uppdukat för en maxprestation är det inte. Har haft ett par stormatcher i rad med AIK borta och Blåvitt hemma, det här är en lunkmatch där det inte kommer finnas så mycket gratis i form av yttre förutsättningar.

Fem av nio matcher har Sirius släppt till fem eller fler hörnor. Visst gillar de att ha boll, me så dominanta tycker jag inte de varit i någon match hittills. Västerås kommer säkerligen ha en del att säga till om i matchen. Över 90 minuter tycker jag VSK ska ha goda chanser att skrapa ihop minst fem hörnor.

Speltips: VSK över 4,5 hörnor
This is the stats tab
This is the post tip