Dubbelt så mycket prispengar står på spel om Malmö FF går till Europa League i stället för Conference League. Viktig retur nere i Turkiet således.

Senaste möten
Malmö FF - Sivasspor 3-1 (18' 1-0 Zeidan, 30' 1-1 James, 37' 3-1 Christiansen, 68' 3-1 Moisander)

MFF:s lag: Dahlin - Ceesay, Moisander, Hadzikadunic, Nielsen, Beijmo - Christiansen, Rakip, Zeidan - Birmancevic, Kiese Thelin

Sivasspor: Yildrim - Yalcin, Goutas, Osmanpasa, Ciftci - Ulvestad, Kesgin, Arslan - Yesilyurt, James, Gradel

ALLSVENSKAN
5. Malmö FF 19 10 4 5 27:17 34

Formen
F, O, V, V, O

Senaste match
Mjällby - Malmö FF 1-1

SUPER LIG
13. Sivasspor 3 0 2 1 2:5 2

Formen
F, O, F, F; O

Senaste match
Sivasspor - Alanyaspor 1-1

Malmö FF imponerade i det första playoffmötet mot förre DIF-spelaren Fredrik Ulvestads Sivasspor. 3-1-segern var rätt klar och det skapar förstås ett gott utgångsläge till returen på turkisk mark under torsdagskvällen. Men det är självklart så att det blir något helt annat att spela utan sitt hemmatryck på Stadion och att Sivasspor lär stå för en starkare insats än sist är jag ganska övertygad om.
Dels för att man fått känna på vad MFF går för, man måste gå ut hårt offensivt, hemmaplansfördel och att man såg till att vila nyckelspelare i helgens match mot Alanyaspor (1-1).

Det är inget dåligt lag MFF möter men med det sagt så tycker jag att MFF verkligen har gett sig själva chansen att lyckas med ett starkt transferfönster. Zeidans totala succé såg inte jag komma och med Buya Turay, Birmancevic, Kiese Thelin och Toivonen som offensiva alternativ.... Inget annat lag i Allsvenskan är i närheten och det tycker jag talar för att himmelsblått blandar sig in i guldstriden ändå.
I den här matchen tror jag att båda lagen kommer att göra mål. Vilka som vinner vågar jag inte slå fast men att det kommer att bli målrikt är min prognos sett till hur det såg ut senast, MFF:s stigande form (trots 1-1 mot Mjällby senast) och bredd i truppen. Plus Sivasspors mindset att gå full fart framåt förstås.

SPELTIPS
Över 2,5 mål och båda lagen gör mål till 2.35 hos Nordicbet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip