Sjachtar Donetsk:

Ukrainarna befinner sig på en tredjeplats i Grupp H så här långt, där enda segern kom borta mot Antwerpen. Sjachtar stod dock upp skapligt i Katalonien där man stod för en bra insats, även om det blev förlust, 1-2. Det var Marino Pusics första match som tränare för Sjachtar. Därefter har Sjachtar vunnit två matcher i följd och i fredags besegrades Dynamo Kiev med 1-0 på bortaplan.

Sjachtar hyser fortfarande förhoppningar om att kunna utmana Porto om andraplatsen i gruppen och lär hämta hopp från att man ändå kunde bjuda upp till en jämn batalj på Montjuïc. På grund av Rysslands anfallskrig i Ukraina spelas den här matchen på neutral mark på Volksparkstadion i Hamburg. Pusic saknar avstängde Yukhym Konoplya här.

Barcelona:

Studsade tillbaka från El Clásico-förlusten mot Real Madrid, när Barca inledde matchen fint och tog ledningen men föll efter en Jude Bellingham-dubbel i andra halvlek, med en seger borta mot Real Sociedad, men det var långt ifrån någon övertygande prestation. Xavi var tydlig med att han inte alls var nöjd med vad han såg från sina spelare och den intensitet Barcelona visade upp i Baskien. Real Sociedad var det bättre laget långa stunder och matchen avgjordes tack vare ett nickmål från Ronald Araújo i den 92:a minuten.

Barcelona är väl positionerat i gruppen efter tre segrar på lika många försök och om katalanerna undviker förlust i Hamburg så säkrar Barcelona avancemang. Skadeläget börjar även lätta för Xavi. Robert Lewadowski startade senast och viktige Pedri kunde återvända till spel med ett kortare inhopp. Mittfältaren är måhända inte redo för start riktigt än dock. Frenkie de Jong närmar sig också comeback, men är inte tillbaka riktigt än. Sergi Roberto missar även han.

Barcelona gör jobbet – men inte mycket mer?

Sjachtar stod upp skapligt i Katalonien och hoppas kunna bjuda upp till dans på nytt här. Barcelona imponerade inte mot La Real i helgen och är efter tre raka Champions League-segrar inte piskat att vinna här. Xavi fortsätter att hantera skadeläget som varit bökigt på sistone, även om det börjar lätta något, och även om Barcelona är given favorit här tror jag inte vi nödvändigtvis får se en urladdning från Barcelona, utan att ett motiverat Sjachtar kan hålla hyfsat jämna steg. Sjachtar +1.75 till 1,86 hos Bethardi skrivande stund kan vara intressant. Matchbilden i Katalonien var ganska öppen, där Sjachtar klev fram och inte visade Barcelona allt för mycket respekt, så det kan nog rassla i de hamburgska näten.
This is the stats tab
This is the post tip