Elfsborg fortsätter cupäventyret mot Skiljebo.
Mitt speltips: Elfsborg -3,5. Om ditt spelbolag inte har asian hcp kan du spela europeiskt hcp -3, vilket är samma spel.

Elfsborg var med bra i toppen i fjol, men misslyckades att ta en Europaplats till slut. Därför är de ett av lagen som bör satsa hårt på cupen. Lyckades vända sent mot GIF Sundsvall förra helgen, vilket var otroligt välförtjänt. Bra insats spelmässigt mot en allsvensk kollega. Sundsvall skapade knappt något utöver ett par offensiva omställningar de fick utdelning på. Så Elfsborg verkar bra med redan nu.

Det tredje laget i gruppen är Degerfors, som lyckades slå just Skiljebo med 6-1 i sin premiär. Degen har Sundsvall hemma, en match som har avspark 30 minuter efter Skiljebo-Elfsborg. Så Elfsborg kommer inte ha ett resultat att spela på riktigt. Om nu Degerfors vinner mot Sundsvall, vilket de är favoriter till, behöver Elfsborg matcha deras resultat från förra helgen. Detta för att ha "gå vidare på kryss"-fördelen nästa helg när Degerfors kommer till Borås. Ändå en viss skillnad att klara sig vidare på kryss jämfört med att ha kniven på strupen.

Skiljebo är ett av division 2-lagen som nått ända hit till gruppspel. Bra gjort, men det blir nog lite väl stor skillnad för ett division 2-lag på den här nivån. Ju närmare vi kommer säsongsstart desto mer kommer skillnaderna märkas. Xg i Skiljebo-Degerfors blev till slut 0.39-4.21 - så slutsiffrorna 1-6 var inte helt konstiga. I år håller jag Elfsborg betydligt högre än Degerfors och tänker helt enkelt att om Degen kunde göra sex mål så bör Elfsborg kunna göra det samma. Särskilt eftersom det finns anledning att fortsätta göra mål - normalt kan ju en överlägset lag tappa skärpa. Men nu bör de försöka vinna med minst fem mål.

Därför känns det här som ett bra spel på förhand.

This is the stats tab
This is the post tip