Cupmöte lunchtid mellan jumbon i motsvarande Superettan och serieledaren i superligan.

DIVISION 1
12. Skive IK 11 0 3 8 8:20 3

Skive hemma
5 0 2 3 4:9 2

Formen
F, O, F, O, F

Senaste match
Skive - Hvidovre 2-3

SUPERLIGAN
1. Sonderjyske 8 5 2 1 16:9 17

Sönderjyske borta
4 2 1 1 8:7 7

Formen
O, V, V, O, V

Senaste match
Horsens - Sönderjyske 0-3

Elva matcher. Åtta förluster. Tre oavgjorda. Man kan lugnt säga att Skive fått en usel start på säsongen i den danska motsvarigheten till superettan. Senast kommer laget från torsk hemma mot nian Hvidovre med 2-3. Ett ganska beskedligt motstånd i en viktig match, torsk på det alltså. Man visade prov på lite av hönsgård i eget straffområde och när man nu möter ännu bättre motstånd, då blir jag tveksam, eftersom det bara gått några dagar och formen inte finns där. Heller inte kvaliteten av det jag sett för att slåss om något annat än att hänga kvar. Chans till cupknall här visserligen men jag är tveksam till att de drygt 250 personerna på plats kommer få se något annat än ett superligalag på banan.

Regerande cupmästaren Sönderjyske kommer till spel med kort om vila - senaste matchen spelades mot Horsens (3-0) söndag kväll - och ett par namn out.

Truppen mod Skive IK:

1 Lawrence Thomas 2 Stefan Gartenmann 4 Isak Olafsson 5 Marc Dal Hende 7 Julius Eskesen 8 Ogenyi Onazi 10 Anders K. Jacobsen 16 Jannick Liburd 17 Roni Arabaci 19 Mads Winther 20 Peter Christiansen 21 Jeppe Simonsen 22 Emil Frederiksen 25 Haji Wright 26 Patrick Banggaard 28 Nicolai Flø 29 Victor Mpindi 77 Rilwan Hassan

Men tittar vi på matchtruppen så är det ändå så att Sönderjyske, som alltså leder den danska högstaligan efter åtta omgångar, kan ställa ett bra lag på banan. Skives fysiska spel tror jag inte behöver ställa till det nämnvärt för detta formstarka Sönderjyske. Coach Riddersholm kommer sätta ihop en blandning av startspelare och några som lirat tidigare under säsongen. Ungt på bänken, men det ska skilja någon nivå här ändå. Särskilt då Skives självförtroende inte är det bästa just nu.

Ridderholm kan ställa upp med 8/11 som startade mot Horsens + samtliga fyra inhoppare senast. Det är således inget dåligt lag Sönderjyske kommer med. Stjärnan Bah är med landslaget.

SPELTIPS
Jag spelar Sönderjyske asian hcp -1,5 till 1.98 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip