Division 2-lag på tiondeplats i sin liga med 23-36 i målskillnad. Det ska Falkenberg klara av även om man roterar på några håll.

DIV 2 NORRA GÖTALAND
10. Skoftebyns 17 5 2 10 23:36 17

Superettan
2. Falkenberg 19 12 4 3 40:21 40

Skoftebyn kommer till matchen med en färsk förlust mot topplaget Karlstad i ryggen. Skoftebyn har därmed tre torsk på sina fyra senaste. 2-6 mot Örebro Syrianska, 2-3 mot Trollhättan och så förlusten mot Karlstad. När jag skummar igenom truppen är det inga spelare jag känner igen från högre divisioner som skulle kunna hitta sin gamla fina nivå här i dag. Det kan säkert vara så att jag missat någon men oavsett, mot ett stabilt Falkenberg i gott slag blir detta tufft.

Matchen spelas på konstgräs vilket i mina ögon gynnar det bättre laget. Detta då Skoftebyn kommer backa hem och försöka kontra när tillfälle ges. Falkenbergs tränare Hasse Eklund har helt rätt inställning till den här matchen sett till uttalandet på hemsidan. Falkenberg kommer från en tung seger i derbyt mot Halmstad och befäster sin position om direktplats till Allsvenskan. Galet imponerande med den truppen.

FFF:s hemsida:

– Mot Skoftebyn gäller det att ha en kontrollerad offensiv så att vi inte åker på onödiga bolltapp med kontringar som följd. Mot lag från lägre divisioner gäller det att hålla tempot uppe och visa bra attityd för att kunna utnyttja kvalitetsskillnaden som det ska vara mellan lagen, säger FFF:s huvudtränare.

För FFF är det viktigt att ta sig vidare i cupen och få spela tävlingsmatcher inför nästa års säsong.
– Jag vill gärna gå vidare i cupen och vi tar inte lätt på uppgiften. Däremot kommer vi att skifta på några positioner då derbymatchen sitter i hos en del spelare och det snart är match mot Degerfors i serien, säger Hasse Eklund.
Kalle Söderström vilar. I övrigt åker ordinarie manskap till Trollhättan.
– Det blir en utmärkt möjlighet för de som får chansen att visa att de vill in i ordinarie startelva och för övriga att visa att man har en proffsighet som person och respekterar motståndaren - genom att visa hög kvalitet i denna cupmatch, säger han.

Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Ludvig Johansson, Linus Andersson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Mergim Laci, John Björkengren, Enock Kwakwa, Anton Wede, Tobias Englund, Chisom Egbuchulam, Tibor Brink Joza (K), Zlatan Krizanovic, Passi Prudence.

SPELTIPS
Jag spelar Falkenberg vinna och hålla nollan till 2.04 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip