Efter att ha gått miste om en VM biljett ska Skottland försöka resa sig i UEFA Nations League då de gästas av Armenien. Att studsa tillbaka från den stora besvikelsen över att ha missat VM kommer inte att bli så enkelt. Armenien stod för en lysande insats, kanske en av sina mest anmärkningsvärda prestationer på flera år, när de i den första omgången besegrade Irland.

Förbundskaptenen Steve Clarke och hans Skottland var givna favoriter att slå ut Ukraine i VM-playoffen. Skottland hade spelat åtta raka landskamper utan nederlag. Trots att Ukraina inte hade spelat så mycket fotboll tog de en välförtjänt 3 - 1 seger på Hampden Park. Förlustsiffrorna kunde ha skrivit större. Lyndon Dykes kommer att missa matchen, efter att ha ådragit sig en skada mot Ukraina. Liverpool stjärnan Andrew Robertson kan komma att få vila, efter ett tufft matchande schema.

Förbundskaptenen Joaquin Caparros har gjort en massa ändringar och rensningar i den armenska truppen. Resultatet kom fortare än någon hoppats på. Det var inte bara en seger över Irland - där Eduard Spertsyan gjorde det enda målet med kvarten kvar. Det var också hur spelet såg ut. Armenien skapade mycket, i tillägg med att de försvarade sig urstarkt. Bortafacit har varit starkt, med oavgjorda resultat mot Kroatien, Nordmakedonien och Island, under de tolv senaste månaderna. Det är imponerande.

Marknaden har Skottland som på tok för stora favoriter till att segra. Armenien har det som krävs för att bjuda upp på kamp. Därmed blir det ett spel på att Armenien täcker handikapp linan på +1,5 mål. Då kan de förlora matchen med ett mål i skillnad.

Speltips Skottland - Armenien:
2 asian +1,5 (samma som Armenien +1,5 mål). Odds 1.72 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Skottland:
Craig Gordon, Scott McTominay, Grant Hanley, Liam Cooper, Aaron Hickey, Billy Gilmour, Callum McGregor, Stuart Armstrong, John McGinn, Che Adams & Ryan Christie.

Preliminär startelva - Armenien:
David Yurchenko, Hovhannes Hambardzumyan, Hrayr Mkoyan, Varazdat Haroyan, Styopa Mkrtchyan, Kamo Hovhannisyan, Khoren Bayramyan, Artak Grigoryan, Eduard Spertsyan, Tigran Barseghyan & Vahan Bichakhchyan.
---

This is the stats tab
This is the post tip